Altan Tan'dan Cumhurbaşkanı'na sert sözler!

Abone ol

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dün Genel Kurul'da kabul edilen internet yasasını eleştiren Tan, bu yasanın demokrasi tarihi açısından "kara bir sayfa olduğunu" kaydetti.

DAHA FAZLA ÖZGÜRLÜK DİYORDUK, ÇİN'İN SEVİYESİNE DÜŞTÜK

"Biz Türkiye'yi daha fazla özgürleştirelim, daha demokratik bir ülke olsun, daha şeffaflık olsun derken döndük dolaştık, İran'ın, Suriye'nin Malezya'nın, Çin'in, Rusya'nın seviyesine indik" ifadelerine yer veren Altan Tan, Başbakan'ın oğlunun hesabına yatırıldığı iddia edilen parayı kimin yatırdığını, neden yatırdığını sordu.

İŞİN ÇİVİSİ ÇIKTI AMA ÇAKACAK KİMSE YOK 

Başbakan'ın bir televizyon kanalını arayarak yayına müdahale etmesini de eleştiren Tan, "Herhangi bir demokratik ülkede başbakan ertesi gün görevde kalabilir mi? Böyle bir şey Almanya'da olsa, Fransa'da olsa, İngiltere'de olsa ertesi gün sabah böyle bir başbakan görevine devam edebilir mi?" ifadelerine yer verdi.

"Bu işin çivisi çıktı ama çivisini çakacak kimse yok" şeklinde konuşan Tan, Cumhurbaşkanı'na Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın bir çağrısı olduğu, Cumhurbaşkanı'nı göreve çağırıyoruz dendiği, Cumhurbaşkanı'nın da "ben görevimin başındayım" şeklinde cevap verdiğini hatırlatarak "Bu bir kara mizah" dedi. "Senin Cumhurbaşkanı olduğun bir ülkede Başbakan medyaya aleni telefonlar açıp da talimatlar veriyorsa, ben ne yapayım işte, savcılar ve hâkimler var dersen o zaman biz derdimizi kime anlatacağız" şeklinde konuştu.

Günün Önemli Haberleri