Alperen Ocakları Bingöl Şubesi'nden Destici'ye kötü haber

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklemesi üzerine yaşanan tepkiler devam ediyor.

Alperen Ocakları Bingöl Şubesi Başkanı Mehmet Bürkek, basın acıkması yaparak, Destici’nin kararını tanımadıklarını ve Alperenlerin cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu’na destek vermeyeceğini söyledi.

7 BİN ÜLKÜCÜ İHSANOĞLU'NU DESTEKLEMEYECEK
İhsanoğlu’nun Türk Solu dergisiyle poz vermesini eleştiren Bürkek, Muhsin Yazıcıoğlu şehit edildiğinde Türk Solu dergisinin ‘İyi bilmezdik, yakarak öldürdün donarak öldün’ şeklinde haberler yaydığını ifade ederek, 7 bin ülkücünün şehit edildiği olayda parmağı olan kişilerle aynı adayı desteklemeyeceklerini söyledi. Türk solunun İhsanoğlu’nu desteklediğini ifade eden Bürkek, "1980’lerde 7 binin üzerindeki ülkücünün şehit edilmesinde CHP zihniyetini, DSP zihniyetini, Türkiye Komünist Partisi ve Türk solunun parmağının olduğunu bütün Türkiye biliyor. Ülkücü şehitlerinin kanında eli olan bu insanların desteklediği bu adayı hiçbir şekilde ne destekler nede yanında bulunuruz" dedi.

"DESTİCİ, KENDİSİYLE ÇELİŞİYOR"
BBP Genel Başkanı Destici'nin kendisiyle çeliştiğini ifade eden Bürkek, 5,6 ocak hariç tüm Alperen ocaklarının kararı tanımadığını söyledi. Bürkek, "Biz Alperen ocakları olarak Muhsin Yazıoğlu’nun çizmiş olduğu davanın hiçbir şekilde dışına çıkmayacağımıza, Muhsin başkanımız şehit olduktan sonra namusumuz ve şerefimiz üzerine söz verdik. Bugün Muhsin Yazıoğlu sağ olmuş olsaydı ‘böyle olurdu, şöyle olurdu’ diyen insanlara şunu söylüyoruz; Muhsin Yazıoğlu’nu hiç kimse bizim kadar tanıyamaz. Muhsin Yazıoğlu bizim dava ağabeyimiz, büyüğümüz, siyasi liderimizdi. Bugün bu şartlarda Muhsin Başkan sağ olmuş olsaydı oda bizim aldığımız karar gibi tarafsız kalırdı. Hiçbir şekilde hiçbir kesimi desteklemezdi ki bizde desteklemiyoruz" diye konuştu.

BAĞIMSIZLIK İLAN ETTİ
BBP Bingöl İl Başkanlığı’nın ciddi zafiyet gösterdiğini ifade eden Bürkek, Yazıoğlu’nun davasına sahip çıkılmadığını söyledi. BBP’nin Bingöl’de faaliyetinin bulunmadığını anlatan Bürkek, "İlçe teşkilatları kapalıdır. Biz Alperenler olarak Bingöl’de BBP’ye bağlı değiliz kesinlikle ayrıyız. Mustafa Destici partinin başında olduğu sürece BBP’den bağımsızız ve bağımsız hareket ettiğimizi kamuoyunu bildiriyoruz. Bizler Muhsin başkanın davası ve mirasına sahip çıkacağız. BBP Genel Başkanı Destici kırmızı çizgiden çıkmıştır. MHP zaten CHP zihniyeti ile hareket etmektedir. MHP’nin CHP’den bir farkı kalmamıştır. Ülkücüleri MHP değil BBP temsil ediyor ama biz yöneticilere karşıyız. BBP hepimizin partisidir. Onların almış olduğu bu karardan dolayı bir pazarlık içerisinde olduklarını kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Kesinlik biz ve BBP içerisindeki nizamı camia ülkücüleri kendisini pazarlık konusu yapmaz. Biz kesinlikle pazarlık konusu olmak istemiyoruz. Mustafa Destici, bizi temsil etmiyor" şeklinde konuştu.
Destici’nin MHP ile koalisyon kurarak 3-5 milletvekili çıkarmak için İhsanoğlu’nu desteklediğini öne süren Bürkek, "Destici’nin, MHP ile sözde 3-5 milletvekili çıkarmak için koalisyon kuracaklarına dair duyum aldık. BBP ve camiasının 3-5 kişinin milletvekili olması için satılacak bir teşkilat olmadığını, pazarlık konusu olmadığını kamuoyuna duyuruyoruz ve buna asla müsaade etmeyeceğiz. Büyük Birlik Partisi var olduğu sürece Alperenler var olduğu sürece Büyük Birlik Partisi kendi amblemiyle her seçime girecektir. 3-5 kişinin milletvekili olması için de hiçbir partiyle koalisyon kurmayacaktır ve biz Alperenler olarak buna müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Bürkek, BBP’nin çatı adayını destekleme kararını açıkladıktan sonra istifa edenlere teşekkür ederek, "BBP merkez İlçe Başkanı Cezayir Genç ve yönetimi, il yönetiminden bazı dava arkadaşımız ve Cemal Eğin’in almış olduğu istifa kararlarından ötürü hepsini destekliyoruz" dedi.

Günün Önemli Haberleri