Akşener'den bomba açıklama: Aday olmayacağım

Abone ol

İYİ Parti'de seçimlerden sonra bazı isimlerin faturayı Meral Akşener'e kesmesi partide tartışmalara neden oldu. Akşener'in istifa ettiği ileri sürülürken akşam saatlerinde olağanüstü kongre haberi geldi, istifa iddiaları ise yalanlandı.

İYİ Parti'de sular durulmuyor. Partinin hafta sonu yapılan Afyon toplantısında partideki bazı isimler Meral Akşener'e yönelik sert eleştiriler yöneltince tartışma yaşandı. Akşener tüm sorumluluğu üzerine alarak olağanüstü kongre kararı alırken, kongrede aday olmayacağını açıkladı.

İddialara göre bir gün önce kurmaylarıyla toplantı yapan ve kendisine yönelik eleştirilerden rahatsız olduğunu belirten Meral Akşener'in olağanüstü kongreye gidebileceğini söylediği kaydedildi.

Bu kısa toplantının ardından Akşener ve kurmayları parti çalıştayına katılarak, oluşturulan grupların rapor sunumlarına katıldı. İddialara bu sırada başta yeni dönemde aday olmayan Yusuf Halaçoğlu ile birlikte bazı isimler parti yönetimine yönelik eleştiriler yöneltti.

AKŞENER TOPLANTIDAN AYRILDI

Eleştirileri dinleyen Akşener, sorumluluğu üzerine aldığını söyleyerek yenilenme için olağanüstü kongre kararı aldığını söyledi. Akşener'in kongre itirazlarına rağmen otelden ayrıldığı belirtilirken, istifa iddiaları ortaya atıldı.

TWITTER'DEN AÇIKLAMA

Ankara kulislerine bomba gibi düşen istifa iddiasının ardından Akşener, twitter'dan kısa bir açıklama yaparak olağanüstü kongre kararı alındığını ve kongrede aday olmayacağını duyurdu. İşte o açıklama;

"Parti tüzüğümüzün şahsıma tanıdığı yetki çerçevesinde seçimli kurultay kararı almış bulunuyorum. Kurultayda aday olmayacağım, aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum."

3 HAFTA İÇİNDE

İYİ Parti'de seçimli olağanüstü kongrenin 3 hafta içerisinde yapılacağı öğrenildi.

ALİ TÜRKŞEN: SIKINTI YOK

İYİ Parti kurucu üyelerinden Ali Türkşen "İstifa filan yok sadece seçimli kongre kararı aldı sayın başkanımız. Her hangi bir sıkıntı yok. İyi parti yoluna aynı şekilde devam edecek" açıklamasında bulundu.

TÜRKKAN'DAN AÇIKLAMA

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Genel Başkanımız Meral Akşener, Afyon’daki çalıştayımızın son gününde seçim değerlendirmesi yaparak, tüzüğümüzün kendisine verdiği yetki ile seçimli kongre çağrısı yaptı" ifadelerine yer verdi. Türkkan açıklamasında herhangi bir tarihe yer vermedi.

Öte yandan Meral Akşener'in çalıştayın yapıldığı otelden ayrıldığı öğrenildi.

Flaş iddia! 'Meral Akşener istifa etti' bombası!

İYİ Parti'de bir istifa şoku daha!

Günün Önemli Haberleri