Akşener ilk kez grup toplantısında konuştu

Abone ol

İYİ Parti seçimden sonra ilk kez TBMM'de grup toplantısı düzenliyor. Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener af tartışmalarına tepki göstererek "Mafya bozuntularını affedelim diyorlar, Türklüğe hakareti affedelim diyorlar. Bu af hikayesini getirirlerse FETÖ kodamanlarını salınmasına neden olursanız dünyayı size dar ederiz" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Akşener MHP'nin gündeme getirdiği af düzenlemesine çok sert tepki gösterdi. ''Bu af hikayesini getirirlerse FETÖ kodamanlarını salınmasına neden olursanız dünyayı size dar ederiz" diyen Akşener şu açıklamalarda bulundu:

Seçimden sonra FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması için önerge verdik; AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Bunlar artık birbirine mecburdur. Köle-sahip ilişkisidir. Türkiye’yi uçuruma sürükleyen bu ikili af tasarıyla gündemi meşgul ediyor.

FETÖ'NÜN KODAMANLARINI SALIVERİSENİZ DÜNYAYI DAR EDERİZ: Uyuşturucu kaçakçılarını, hırsızları, ihale fesatçılarını affedelim diyorlar. Mafya bozuntularını, milliyetçi geçinen parti Türklüğe hakareti de af kapsamına almış. Tekeden süt çıkmaz diye anlatıyordu ya, bilinsin ki saray yancısından da milliyetçi olmaz. Bu af hikayesini getirir de FETÖ’nün kodamanlarının salıverilmesine bağlarsanız dünyayı dar ederiz. Biz bu oyunu bozmaya geldik.

BİZ BU OYUNU BOZMAYA GELDİK: Türkiye yıllardır bu birbirine benzemezlerin siyasetinden yorgun. Biz bu oyunu bozmaya geldik. Beka beka diye oy toplayan bu  ikili artık ülkemizin bekası için tehlikelidir. Bir dediği bir dediğini tutmayan bir psikoloji içindeyiz. Sorumsuz savurganlıklar ve iş bilmezlikleri ile Türk ekonomisine getirdikleri nokta belli. İktidarı tazeleyelim sonrasına bakarız dediler. Ne hırsmış arkadaş. Ne dediler haftalardır... Türkiye'ye ekonomik savaş açtılar... Kim açtı? Amerika başka üst aklı. Neymiş rahibi vermemişiz.

ÇİFTÇİ VE ESNAF PERİŞAN: Cambaza bak diye diye buraya kadar getirdin. Artık aklımızla dalga geçmeyi bırak. Çiftçi perişan, esnaf perişan, çalışan perişan, iş bulamayan milyonlar perişan. Zengini iyice zenginleştirdin, fakiri iyice fakirleştirdin. Temmuz 2018 itibarıyla işsizlik fonunda 124 milyar TL gözüküyor. Ama bu paranın yüzde 80'i devlet tahvilinde geri kalan ise mevduat hesaplarında. Daha önce GAP projesine bu fondan 11.5 milyar borç verildi.

Günün Önemli Haberleri