Akşener arayıp 'tutuklayın beni' demiş!

Abone ol

İYİ Parti Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, parti teşkilatlarından FETÖ'den tutuklu bir ismin olmadığını söyledi. Akşener, Kerim Yılmaz'ın Halkbank tweeti nedeniyle tutuklanmasına ise tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, kendisine ve partisine yönelik FETÖ suçlamalarına tepki gösterdi. Siyaset dedikoducularının bu konuda bir delil gösteremediğini söyleyen Akşener, "İftiralarını ispatlayamayan şerefsizdir. FETÖ'den talimat aldığımı söylediler. Ben kimim ki dokunulmazlığım yok. Bizim içimizde FETÖ'den tutuklanan yok" diye konuştu.

Meral Akşener, dün Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın sorularını cevapladı. Medyada kendisine yönelik bir karartma olduğunu ileri süren Akşener, "Medyada görünemiyoruz ama halka gidiyoruz ve gittiğiniz şehir sizi konuşuyor" diye konuştu.

MUHARREM İNCE'NİN ADAYLIĞI

''Muharrem İnce Meral Hanım'ın gazını kaçırdı'' diyenlerin yorumu sorulunca Akşener '' Bizim kitlelerimiz farklı. Sürekli kaybetmekten kendini kötü hissettiren seçmene İnce kendini iyi hissettirdi. Ama m benim hitap ettiğim kitle merkez sağın muhafazakar kitlesi. Bir gaz kaçırma söz konusu değil. Sadece CHP seçmeninin mutlu olduğu bir süreç bu. CHP'nin altı oka evet basacak seçmeninin söylense de verdiği yer partisidir. CHP içinde yer alan Batıdaki merkez sağ seçmen bizde duruyor.'' cevabını verdi.

FETÖ SUÇLAMALARI

''Size örgütünüzden birkaç kişiye FETÖ ile bağlantılı soruşturma açıldı, size bu suçlama nerden çıktı'' sorusuna Akşener, ''MHP'nin genel başkanlığına soyunduğumdan beri bu bana söyleniyor. Bu siyasetli kılıklı insanlar devamlı dedikodu yaptılar, ellerindeki belgeleri savcıya veremediler. Olağanüstü hal şartlarında bunu yapmaları mümkündü, ben elinde bilgi belge olanlar savcılığa başvursunlar dedim, iftiralarını ispatlayamayan şerefsizdir. FETÖ'den talimat aldığımı söylediler. Ben kimim ki dokunulmazlığım yok. Bizim içimizde FETÖ'den tutuklanan yok.'' dedi.

''DAMADI FETÖ OKULUNDAN MEZUN, BANA FETÖCÜ DİYORLAR''

Akşener ''FETÖ mücadelesi yapıldığı iddia ediliyor. Habire aldatılan arkadaşlar teflon tava gibi üzerine bir şey yapışmayacağını zannediyorlar. Şimdi bu teflon tavayı atma vakti geldi, çizilmeye yapışmaya başladı. Tayyip Bey'in damadı FETÖ okulunadn mezun aynı zamanda bakan. Bir taraftan FETÖ mücadelesi yapılıyor bir taraftan Meral Akşener FETÖ'cü deniyor, her şey ortada.'' dedi.

15 TEMMUZ VE ERLERİN YARGILANMASI

Akşener 15 Temmuz davası ve erlerin o günkü eylemlerine dair de ''Bu çocuklar daha beş günlük er, siz de askerlik yaptınız, komutanı hadi şuraya deyince ne diyebilir? Mehmet hapiste komutanlar ne yaptı, bu işlerin sorumluları nerede? 18 yaşında insan bilir mi bunu? Silah mı çekmiş hayır. Bu çocuklar devlete emanet edilmiş. Kendilerine emanet edilen çocukları ziyan ettiler. Kim bana FETÖ'cü diyorsa ya kiriptocudur ya da çevresinde derin FETÖ'cüler vardır.'' ifadelerini kullandı.

KEREM ÇORAKLIK'NIN TUTUKLANMASI

Kerim Çoraklık'nın tutuklanması ve FETÖ bağlantısı iddialarına ilişkin soruya ise Akşener, Çoraklık'ın Ankara il başkanlığı çalışanı olduğunu söyleyerek "Bizim resmi bir çalışanımız. Kendisi daha önce MHP'deydi. Kerem'in 17-25 Aralık'tan sonra Sayın Bahçeli'nin sözlerini tweet haline getirdiği için tutuklandı. Kendisi daha çok FETÖ'den değil Sayın Cumhurbaşkanı'na attığı tweet nedeniyle tutuklandı" diye konuştu.

Benzer bir operasyonun 15 Temmuz sonrası kendi arkadaşlarına yönelik yapıldığını ileri süren Akşener, "Bu bir denemeydi. Bazı arkadaşlarımız gözaltına alındı. Bunun üzerine Sayın Cumhurbaşkanı'nın özel kalem müdürünü arayarak, eğer içiniz soğuyacaksa hatta Bahçeli'nin içi soğuyacaksa beni tutuklayın dedim. Kim bana yüksek sesle FETÖ'cü diyorsa ya kriptodur ya da çevresindekiler derin ilişki içerisindedir" dedi.

Günün Önemli Haberleri