AKP Kocaeli milletvekilleri partilerin Kocaeli milletvekili isimleri

Abone ol

KOCAELİ AKP milletvekilleri kim oldu tam liste haberimizde. 24 Haziran 2018 Seçim sonuçları ile tüm illerin milletvekilleri belli oldu. Peki AK Parti Kocaeli milletvekili kim oldu, isimleri ne ?

KOCAELİ AK Parti milletvekili kimler oldu tam isim listesi haberimizde. AK Parti 27. dönemde 293 milletvekili ile Meclis'teki yerini alacak. Peki Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Kayseri AKP milletvekilleri kimler oldu? İşte isim isim tam liste AKP milletvekili adayları.

27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin kesin olmayan sonuçları belli oldu. Kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti 293, CHP 146, HDP 67, MHP 50, İYİ Parti 44 milletvekili ile TBMM'de temsil edilecek. Sandıkların yüzde 77'sinin açıldığı (saat 03.45 itibarıyla) yurt dışı oyların tamamının sayılmasının ardından listede değişiklik olabileceği belirtildi. Bu sonuçlara göre, yeni dönemde TBMM'de yer alacak 600 milletvekilinin partileri ve seçildiği iller şu şekilde:

KOCAELİ Milletvekilleri isim listesi

AK Parti milletvekilleri : AK Parti  1- Fikri Işık 2- İlyas Şeker 3- Radiye Sezer Katırcıoğlu 4- Mehmet Akif Yılmaz 5- Sami Çakır 6- Cemil Yaman 7- Emine Zeybek

CUMHUR İTTİFAKI'NIN OY ORANI VE MİLLETVEKİLİ SAYISI: Resmi olmayan 2018 Milletvekili Genel Seçim Sonuçları'na göre, AK Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı 340 milletvekili çıkardı. Cumhur İttifakı oyların yüzde 53.52'sini aldı. AK Parti yüzde 42.32 oyla 291 milletvekili çıkarırken, ittifakın diğer partisi MHP ise yüzde 11,21 oyla 49 milletvekili çıkarıyor. 

MİLLET İTTİFAKI 193 MİLLETVEKİLİ... Saat 00:10 itibariyle Millet İttifakı oyların yüzde 34.30'unu aldı ve CHP yüzde 22.79 ile 146 milletvekili, İYİ Parti yüzde 10.14 oy oranıyla 47 milletvekili çıkarıyor. İttifakın diğer partisi Saadet Partisi yüzde 1.39 oy aldı.

HDP 67 MİLLETVEKİLİ İLE MECLİS'TE... HDP açılan sandıklara göre yüzde 11.8 oy oranıyla, 67 milletvekili çıkardı.

DİP DALGASINDA BOĞULDU : Seçimin kaybedeni 'dip dalgası' ile sürpriz yapacak denilen Meral Akşener oldu. Cumhurbaşkanlığı yarışında Selahattin Demirtaş'ın gerisinde kalan Akşener, partisine barajı aştırsa da bekleneni veremedi.

25 BÜYÜKŞEHİRDE CUMHUR İTTİFAKI: MHP’nin oyu da dahil edildiğinde ise Cumhur İttifakı’nın birinci çıktığı büyükşehir sayısı, Aydın ve Tekirdağ’ın da eklenmesiyle 25 oldu. İttifak oyları dikkate alınmadığında ise İzmir, Muğla, Aydın ve Tekirdağ’da CHP, Diyarbakır, Mardin ve Van’da ise HDP, 1 Kasım seçimlerinde olduğu gibi yine birinci parti oldu.

EN ÇOK OY RİZE’DEN: AK Parti’nin 1 Kasım’daki gibi dünkü seçimlerde en çok oy aldığı iller sıralaması da büyük ölçüde değişmedi. En çok oy Rize’den gelirken, bu kenti Konya, Çankırı, Kahramanmaraş ve Bayburt izledi. Ancak, AK Parti’nin Rize’deki oy oranı 1 Kasım’a göre 10 puanı aşkın azaldı.

BÖLGE DENGELERİ: Partilerin, 1 Kasım’a göre dünkü seçimlerde de bölgelere göre dengelerini koruduğu gözlendi. AK Parti, İç Anadolu, Karadeniz, Marmara, Akdeniz ve Doğu Anadolu’da gücünü oy kayıplarına rağmen korudu. Aynı şekilde Ege ve Trakya’da CHP, Güneydoğu’da ise HDP öne çıktı.

Günün Önemli Haberleri