AK Parti'yi bu örnekle vurdu!

Abone ol

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti'yi 12 Eylül samimi olarak yüzleşmediğini bu örnekle anlattı

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "12 Eylül'le hesaplaşmak demek sadece 90 yaşındaki Kenan Paşa'yı mahkemeye çıkarmak değildir" dedi.

Kurtulmuş, Üsküdar Çengelköy'de düzenlenen partisinin İstanbul İl Divanı toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bundan sonraki süreçte HAS Parti'nin siyasi duruşuna ve ortaya koymak istediği siyasete ihtiyacı olduğunu savundu.

Türkiye'nin bu güne kadar geldiği şekliyle, siyasetini bu şekliyle sürdüremeyeceğini kaydeden Kurtulmuş, ekonomik sistemini de bu şekilde sürdüremeyeceğini belirtti. Türkiye'nin sorunlarının, bundan sonra günlük meseleler halinde sürdürülüp çöp tenekesine atılmasını asla taşıyamayacağını dile getiren Kurtulmuş, Türkiye'nin temel sorunlarının mutlaka çözülmesi için siyasetin yeniden yapılandırılması gerektiğini vurguladı.

Kurtulmuş, siyasete yeni bir üslubun, yeni bir muhtevanın ve yeni bir siyaset tarzının getirilmesi gerektiğini kaydederek, Türkiye'de siyasetin sorun çözmek üzerine değil, kavga etmek üzerine kurgulandığını öne sürdü.

DERSİM ÖNERİSİ

Türkiye'deki sorunları tek tek de ele alan Kurtulmuş, HAS Parti'nin Dersim meselesini bir polemik konusu yapmak değil, 'gelin bu meseleyi çözelim' dediğini anlatarak, şunları söyledi:

"Türkiye'de Dersim Meselesi ile ilgili bütün arşivler açılsın. İstiklal Mahkemeleri ile ilgili bütün arşivler açılsın. Meclis'te bir araştırma komisyonu kurularak, bütün bu araştırma komisyonlarına özel yetki ve belgesi olan herkes görüşlerini bildirsin. Türkiye'de devlet zırhına bürünerek kim hata yaptıysa, kim kusur işlediyse, kim suç işlediyse bunlar tek tek ortaya çıkarılsın. Devlet de özür dilesin. Devlet özür dilerse küçülmez. Daha fazla büyür." Fezleke meselesinin CHP ile AK Parti arasında yeni bir polemik konusu olduğunu da dile getiren Kurtulmuş, "Dokunulmazlıklar konusunun 2 yönü var. Bir yönü, Türkiye'de siyasi söz söyleyen hiç kimseye, 'niçin siyaseten bu sözü söyledin?' diye dokunulmasın. Tabii ki teröre bulaşmadığı sürece, tabii ki halkı isyana teşvik etmediği sürece. Her kim hangi sözü söylüyorsa söylesin. Siyasi görüşü söylediği için, hiç kimse hakkında bir siyasi suç olmasın. Sadece bir Ana Muhalefet Partisi Başkanı hakkında değil, sokaktaki seyirci Ahmet kardeşimizin hakkında da bir dokunulmazlık olsun, o da ne söylüyorsa söylesin. Gelin dokunulmazlıkların bireysel suçlarla ilgili kısmını ortadan kaldıralım" dedi.

HANİ 12 EYLÜL İLE HESAPLAŞACAKTIK

12 Eylül'le hesaplaşmak için iktidara gelen bütün partilerin, 12 Eylül ile hesaplaşamadığını savunan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Şunu söylüyoruz biz. 12 Eylül'le hesaplaşmak demek, sadece 90 yaşındaki Kenan Paşa'yı mahkemeye çıkarmak değildir. Tabii ki çıkarın ama ne diyecek; 'Ne ihtilali, ne yasa dışı iş yapması. Ben Anayasanın falanca maddesi, İş Hizmet Yasası'nın filanca maddesine göre devlete hizmete ettim, görevimi yerine getirdim' diyecek ve Hrant Dink davasında olduğu gibi muhtemelen mahkeme başkanı delil yetersizliğinden beraat ettirecek. Hani 12 Eylül'le hesaplaşacaktık?

Değerli kardeşlerim, 12 Eylül'ün, 28 Şubat'ın kayığına binenler, 12 Eylül'le hesaplaşamazlar, bunu gerçekleştiremezler. 12 Eylül'ün kayığı, 12 Eylül'ün siyasi sistemini devam ettirmektir. Siz 12 Eylül'den yakınacaksınız ama 12 Eylül'ün getirmiş olduğu bütün siyasi sistemi olduğu gibi devam ettireceksiniz. 12 Eylül Anayasası, Siyasi Partiler Yasası, Seçim Yasası, Sendikalar Yasası duracak, 12 Eylül'ün bütün ortaya koyduğu hukuki mevzuat duracak ve siz 12 Eylül'le hesaplaşacağınızı söyleyeceksiniz. Böyle bir şey olmaz. 12 Eylül'ün kayığından inmeden, 12 Eylül'le hesaplaşmak mümkün değildir."

Günün Önemli Haberleri