AK Parti'den İnce'nin 'açık ara bir durum var' açıklamasına ilk yorum

Abone ol

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin bugün yaptığı açıklamalarla ilgili "Muharrem İnce'nin bugünkü tavrını takdir etmek lazım" dedi.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin "Açık ara bir durum var, bu demokrasiye saygısızlıktır. Ben o noktada değilim. Galip gelmiştir, yapılacak bir şey yoktur. Galip geldiğinde kutlayamıyorsan yarışa girmeyeceksiniz" sözlerini takdir etti.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'ın CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamalar şöyle:

'İNCE'NİN TAVRINI TAKDİR ETMEK LAZIM'
-Bugünkü Muharrem İnce’nin tavrını takdir etmek lazım. Orada Muharrem İnce’nin kullandığı cümle önemli “Başkalarının yenilgileri üzerine bir galibiyet inşa edemezsiniz. Kendi zaferiniz için çalışmanız gerekir”. Siyaset böyle bir şeydir.

-Muharrem İnce, sayın cumhurbaşkanımızın çok değerli bulduğunu söyledi. Ben de İnce’nin sözünün değerli olduğunu söyleyeyim."

İnce'den adam gibi yanıt! Erdoğan'ın attığı fark için söyledi..

İsmail Küçükkaya'dan Muharrem İnce'ye 'seçim' yanıtı

Ünal daha sonra sorulara şu yanıtları verdi: Cumhurbaşkanımız her zaman elini uzattı. Ama sıkılı yumrukla tokalaşamazsınız. Bugün eğer siz hakaret dili üzerinden, nefret dili üzerinden, demokrasiye yakışmayan, tek adam, diktatör gibi siyasal söylem oluşturursanız, sonra da sen benimle niye anlaşmıyorsun diyemezsiniz. Millet iradesinin tecelli ettiği, milletin seçtiği, milletin adamı niteliğini kazanmış bir cumhurbaşkanının saygıdeğer olduğunu bilmeniz gerekir. Ama bu millet seçtiyse saygı durmak zorundasınız

MUHARREM İNCE'NİN YAKYAŞIMI ÇOK ÖNEMLİ

- Ben Muharrem İnce’nin bu yöndeki ifadelerini umut verici buluyorum. Ben Muharrem bey ile beraber iki yıl grup başkanvekilliği yaptık. Demokrasiye saygılı olması gerektiğinin Muharrem bey tarafından vurgulanması, sonucu kabullenilmesi bunlar demokrasi adına, siyasal kültür adına önemli yaklaşımlar.

AK PARTİ'NİN ÖNCEKİ SEÇİME GÖRE OY KAYBI İÇİN NE DEDİ?

AK Parti’nin bir önceki seçime göre oy kaybı ortaya çıkıyor… 300’ün altında, MHP ile her konuda işbirliği gerekecek. Ne oldu, niye böyle oldu, çıkarılması gereken ders ne? 

-Biz seçimin sonuçlarıyla ilgili kampanyayla ilgili genel başkanımıza bir rapor hazırlayacağız. Ne oldu? seçmen bize ne dedi? Hangi mesajları verdi? Çok ciddi çalışmalar yapacağız ve kendi pozisyonumuzu belirleyeceğiz. Şunu öncelikli olarak önemsiyoruz, burada cumhur ittifakı büyük bir zafer kazanmıştır. AK Parti olarak da bizim sahada ne oldu, hangi sorunlar yaşandı, teşkilatlarımız açısından hangi sorunlar yaşandı? Bunların hepsini değerlendireceğiz, genel başkanımızın başkanlığında çok açık net konuşacağız. Dışarıdan bakanlar diyor ki “siz konuşuyor musunuz” Biz eğer, bu partinin yetkili kurulları, bu konularda bizim kurullarımızda konuşulmasa sizce biz her seçimi kazanabilir miyiz?

Günün Önemli Haberleri