AK Parti'den flaş Diyanet İşleri Başkanı açıklaması görevden alınacak mı?

Abone ol

Kadir Mısıroğlu'na yaptığı ziyaret nedeniyle büyük tepki gören ve MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener'in derhal görevden alınmasını istediği Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile ilgili AK Parti'den açıklama geldi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Atatürk'ün ölüm yıldönümünde Atatürk'e hakaretleriyle bilinen Kadir Mısıroğlu'nu ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile ilgili konuştu. Erbaş için "Cumhurbaşkanımızca takdir edilen bir ilim adamı" diyen Ömer Çelik, "Bu ziyaret insani bir ziyarettir. Siyasi sonuçlar çıkarmaya başlarsak sonu gelmez" dedi. Böylece Erbaş'ın görevde kalacağı ilan edilmiş oldu.

MUHALEFET DÜN TOPA TUTMUŞTU... Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, dün hem HP lideri DEvlet Bahçeli hem de CHP lideri Kemal kılıçdaroğlu tarafından acilen istifaya davet edilmiş, İY İParti lideri Meral Akşener ise Ali Erbaş'ın görevden alınmasını istemişti. Bugün AK Parti, Diyanet İşleri Başkanı kararını açıkladı. 

CUMHURBAŞKANIMIZIN GÖRÜŞÜ... "Bu tartışmalar olduğu andan itibaren ayrıntılı bir şekilde izledik. Bu tartışmalar neticesinde Cumhurbaşkanımız görüşünün paylaşılmasını istemiştir" diyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik şöyle devam etti: "FETÖ, PKK gibi terör örgütlerine karşı son derece gayretli bir ilim adamıdır. FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerinin de hedefindedir. Ortaya koyduğu çalışmalar takdir edilmektedir. Bu ziyaret insani bir ziyarettir. Siyasi sonuçlar çıkarmaya başlarsak sonu gelmez."

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik'ten andımız açıklaması

 ÇAĞRILARA CEVABIMIZ BUDUR... "Diyanet İşleri Başkanımızın kıyafeti bellidir. Hasta ziyaretinin ideolojisi ve siyaseti olmaz. Diyanet İşleri Başkanımız takdir edilen bir ilim adamıdır, çağrılara cevabımız bu şekildedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ortak değerimizdir. Cumhuriyetimizin kurucusu olarak saygı görmeye devam edecektir. Atatürk tartışmasına dönüşmesi yanlış."

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın o ziyareti tartışılıyor! '10 Kasım'da kenefe gidin' demişti

Bahçeli'den Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a tepki: Derhal gereğini yap

Günün Önemli Haberleri