AK Parti sözcüsü Ömer Çelik'ten andımız açıklaması

Abone ol

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, andımızla ilgili yapılan temyiz dilekçesindeki skandal ifadeler için açıklama yaptı. "Sayın bakan Ziya Selçuk'u üzmüştür. Hatalı bu ifadenin temyiz dilekçesinden çıkartılmasa karar verilmiştir. Bürokratlar görevden alınmıştır avukatlat ilişki kesilmiştir" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, andımızla ilgili yapılan temyiz dilekçesindeki skandal ifadeler için açıklama yaptı. Basın toplantısında gündeme ilişkin sorular cevaplan Çelik'in ifadeleri şöyle: "Sayın bakanı üzmüştür. Hatalı bu ifadenin temyiz dilekçesinden çıkartılmasa karar verilmiştir. Bahçeli'nin "Öğrenci Andı" eleştirileri haklıdır, biz de katılıyoruz.

Bu AK Parti'nin görüşünü yansıtmamaktadır. Sayın Bakanımızın başkanlığında, bakanlık adına oluşturulan temyiz dilekçesini de karşılamamaktadır. Milletimizin kendi çağdaşı olan milletlere göre, geç milletleşme sürecine girdiğine katılmıyoruz. Tarihsel ve sosyolojik bir hatadır. Sayın Bakanımız tarafından kapsamlı bir inceleme yapılıyor. Oradaki avukatlar tarafından bu paragraf ekleniyor. Bürokratlar da hiçbir şekilde bunu kabul etmiyor.

Bu bürokratlar da görevden alınmıştır. Milletimiz hesaba katılmadan tarih yazılması mümkün değildir. Bu ifadeler akademik olarak da doğru değildir. Bizzat Sayın Bakanımız rahatsızlık duyduğunu ifade etmiştir.

DİYANET İŞLERİ 
Bu tartışmaları izledik. Sayın Cumhurbaşkanımızın takdir ettiği biridir. Bir ilim adamı ve bir yönetici olarak FETÖ'ye, PKK'ya karşı son derece gayretli bir ilim adamı olarak değerlendirilmektedir. Cumhurbaşkanımız tarafından takdir edilmektedir.

 Her insani ziyaretten ideolojik ve siyasi bir sonuç çıkarmanın sonu olmaz. Diyanet İşleri Başkanımızın kıyafeti bellidir. Hasta ziyaretinin ideolojisi ve siyaseti olmaz. Diyanet İşleri Başkanımız takdir edilen bir ilim adamıdır, çağrılara cevabımız bu şekildedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ortak değerimizdir. Cumhuriyetimizin kurucusu olarak saygı görmeye devam edecektir. Atatürk tartışmasına dönüşmesi yanlış.

TRANSATLANTİK'TE ÇATLAMA
İlk defa Merkel 'Geleneksel ittifaklara güvenemeceğimiz' dedi. Transatlantik ittifakta çatlak medyana geldi. Avrupalı liderler bunun NATO'ya alternatif olmadığını dile getiriyor. İlk defa bir ABD Başkanı, Avrupa enternasyonuna karşı bir laf söyledi ve Brexit'ın yanında olduğunu söyledi.

TÜRKİYE OLMADAN OLMAZ
Gelinen son noktada da NATO ile tartışma çıktı. Bundan 5 yıl evvel aklımıza gelmeyen bir şey oldu. Merkel tuttu, Avrupa'nın kendi başının çaresine bakması gerektiğini söyledi. Bu çatlak ortaya çıktığını gösteriyor. Paris'teki törenlerde bu gündeme getirildi. Başkan Trump'tan çok sert tweetler geldi. Bu açık bir kırılmadır, nereye gideceğini göreceğiz. İster NATO, ister Avrupa ordusu olsun, Avrupa'nın güvenliği Türkiye olmadan sağlanması mümkün değil. 

HAKKARİ'DEKİ PATLAMA 
Rapor tamamlanmak üzere bugün ya da yarın açıklandır. Milli Savunma Bakanı olay olur olmaz bölgeye gitti. Bir kaza neticesinde ortaya çıktı. Görgü tanıkları dinlendi silahta sorun olmadığı mühimmatta sorun olmadığı görüldü. Depolamaya dair bir sıkıntı olmadığı görüldü. Prosedürlerde sorun var mı diye bakıldı. Yakın zamanda Karapınar'da test edilmiş ve 'göreve elverişlidir raporu' verilmişti. Geriye doğru oluşan bir basınç sonrası bizi üzen bir kaza meydana geliyor. Terör saldırı, dışardan bir saldırı söz konusu değil.

Afyon'daki patlama ile benzerliği yoktur. Dışardan bir saldırı drone saldırısı yok idari askeri savcılık soruşturması yok. Atış sırasında meydana gelmiş. Şehitlere rahmet diliyoruz. Ayrıntılar şeffaf bir şekilde paylaşılacak.

ABD'DEN SES KAYDI AÇIKLAMASI 
"Pompeo'nun mutlaka bir bilgisi vardır. Biz kimseyi şahsen suçlamıyoruz. Ama bu meselenin kapatılmasını da istemiyoruz. Hakikatin peşindeyiz. Hakikatin ortaya çıkmasından ziyade, belli kişilerin gündeme oturtulması, belli kişilerin gündemden çıkarılması gibi bir siyasi proje var. Türkiye'nin böyle bir siyasi projeye göre davranışı söz konusu değil.

Cumhurbaşkanımızın çağrısının altını çiziyoruz. Katillerin kim olduğu belli Türkiye'de yargılayalım. Bu aynı zamanda Türkiye'ye yönelik bir saldırıdır ve yargılama burada yapılmalı. Gelsin bütün saygın kuruluşlar şeffaf yargılamayı izlesin. Tamam konsolosluk topraklarında oldu saldırı ama biz bu saldırıyı bizim ülkemize de yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz. Bir yetkili izin vermeden bu cinayet işlenemez.

Suudi yetkililer yerel bir ortak olduğunu söyledi. Cesedi ona teslim etmişler. Bu ceset kime teslim edildi? Üst düzey emir kim tarafında verilmiştir. Bunu unutturmayacağız. Türkiye'de yerel bir ortakları varmış bu kimdir. Merhumun nerededir. Gidilecek yol bellidir.

Katiller Suudi Arabistan'ın elinde şu ana kadar emrim kim tarafından verildiğini ortaya çıkarabilirdi. Fransa ve ABD 'den her gün cinayeti örtbas edecek açıklama geliyor sonra da özür dileniyor bu böyle olmaz

 FRANSIZ BAKANIN AÇIKLAMALARI
"Fransız Dışişleri Bakanı'nın sözlerini kınıyoruz. Sorumsuzca bir açıklamadır. Bu kadar bilgisizlik şaşırtıcı. Kayıtlar Fransız istihbaratı ile paylaşıldı. Fransız Dışişleri Bakanı bu konuyu takip etmiyorsa bu onların sorunudur. Kendi istihbaratından haberi yok. Varsa da yanlış yapmıştır"

LİBYA KONFERANSI
İtalya'da biz Libyadaki tüm tarafların masada olmasını istiyoruz. Libya'ya daha çok müdaheleye değil daha az müdahaleye ihtiyacı var.. Türkiye davet edilmediği gayrı resmi bir toplantı yapıldığını fark ediliyor. Neden Türkiye davet edilmiyor sorunda herkes topu birbirine atmıştır. Cumhurbaşkanı ile istişare ederek ayrılmıştır. Herkes Libya'da kendi lokal çıkarlarının peşindedir. 

Türkiye gibi bir merkez aktör olmadan gizli gayri resmi bir toplantı yapılmıştır. Türkiye, bu durumun kabul edilemez olduğunu söyleyerek çekilmiştir. Libya'yı daha da bölecek organizasyon içinde görünüyorlar. İtalya'nın ev sahipliğini istismar etmişlerdir. Türkiye, Libya halkının yanında olduğunu göstermek için bu masadan çekilmiştir"

SEÇİMLER
Partiler arasında görüşme devam ediyor. Biz Cumhur ittifakı olarak yola devam ediyoruz. Siyasi tarihe yanlış olarak geçen milletvekili alıp vermeye yönelik midir her şey göz önünüde. 

Bu hafta sonu temayüller gerçekleşecek. Bütün adaylar Genel Başkanın katılacağı bir lansmanla tanıtılır ama bunlar çok üzün sürmeyecek.

EZAN TARIŞMASI
CHP disipline sevk etmiştir. Bazı hastalıklar genetik oluyor ve bunun çaresi yok. CHP'nin tutumları anlamlı fakat bir vekilleri diyorki siz bunları iktidarın düşürün biz bunları yargılarız. Milletimizin ortak değerlerine karşı olmak neden bu parti milletle kavga etme siyasetinin peşinde koşuyor.

Otokratik bin cumhuriyet anlayışından neden demokratik cumhuriyetine geçemiyor. Bunu dil tartışması üzerinde yürütmek ezanın evrensel mesajı ile kavga edenlerin meselesi haline gelmiştir. Disipline sevk edilmesini olumlu karşılıyoruz

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ YARDIM PARASI
Bahsettiği konu vatandaşlarımızın bir kısmının çok cüzi bir miktardır. Bunu nasıl değerlendirceği üzerine bir vakıf kuruluyor. Kılıçdaroğlu'nun bahsettiği gibi büyük bir miktar ortada yok. Onunda en iyi şekilde değerlendirilmesi için vakıf çalışması yapılmaktadır. 

ODA BAŞKANLARINA SEÇİM HAKKI
Oda başkanlarına yenilik öteden beri gelen talepleri var. Rifat Bey kendilerine yönelik habere karşı çıkıyorlar. Dün de konuştum bizim şahsımızla ilişkilendiriliyor biz buna karşıyız. Bundan sadece AK parti faydalanmayacak, diğer partiler de bundan yararlanacak. Niteliği arttıracak bir durum olarak görüyoruz.

Günün Önemli Haberleri