AK Parti ile HDP arasında terör gerginliği

Abone ol

AK Partili Zehra Taşkesenlioğlu'nun HDP'yi suçlayan sözleri Meclis'teki tansiyonu yükseltti. AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı'nın sözleri Meclis'teki havayı yumuşatırken HDP'li Baluken de AK Parti'yi suçlayan sözlerini geri çekti.

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu HDP'yi teröre destek vermekle suçlayınca HDP'den cevap geçikmedi. HDP'li İdris Baluken, AK Parti'yi Suriye'deki bazı terör örgütlerine destek olmakla suçladı, AK Parti'nin Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanacağını iddia etti. 

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, HDP'yi teröre destek vermekle suçladı, terör nedeniyle ülkenin milyarlarca dolarlık kayıp yayadığını anlattı. Meclis'teki bütçe görüşmelerinde sınır kapılarındaki ticaretin yüzde 60 azaldığını, Mardin'deki otellerin yüzde 95'inin sıfır ciroyla turizm sezonunu kapattığını söyleyen Taşkesenlioğlu, turizm sektöründeki kaybın 35 milyon avro olduğunu açıkladı.

TBMM Genel Kurulu'nda, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Kanunu Tasarısı kabul edildi. Genel Kurul'daki oylamasına 314 milletvekilinin katıldığı tasarı, 71 ret oyuna karşın 243 oyla kabul edildi. Milletvekilleri tasarının kabul edilmesinin ardından, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ı tebrik etti.

AK PARTİ'YE TERÖR SUÇLAMASI

Sataşma gerekçesiyle kürsüye gelen HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, dünyada terör olayları yapmakla suçlanan tek bir parti olduğunu ve o partinin de AK Parti olduğunu iddia ederek, şöyle konuştu;

"Ortadoğu'da, Suriye'de, Rojava'da akan kandaki siyasi sorumlu denince akla siz geliyorsunuz. Türkiye içinde IŞID ve El Nusra çetelerinin yaptığı Diyarbakır, Suruç ve Ankara katliamları denince AKP'nin yaptığı terör olayları deniliyor. Sizin terörle ilişkinizi bizim söylememiz önemli değil, bunu bütün dünya görüyor. Sizin karıştığınız terör olayları, önümüzdeki günlerde sizi Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde zaten yargılayacak."

BOSTANCI TEPKİ GÖSTERDİ

Aranın ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, HDP'nin barışın temini için önemli bir şans olduğunu ve HDP'nin bu şansı iyi değerlendirmesi temennisinde bulundu. Baluken'in sözlerine aynı üslupla cevap vermeyeceğini söyleyen Bostancı, Taşkesenlioğlu'nun "HDP'nin hendeklerin arkasına saklanarak yaptığı terör olayları" şeklindeki sözlerinin kastı aşan bir ifade olduğunu, bu ifadelerdeki mantığa katılmalarının mümkün olmadığını belirtti. 

SÖZLERİNİ GERİ ÇEKTİ

Konuşmanın ardından gelen eleştiriler üzerine yeniden söz alan Baluken, Taşkesenlioğlu'na yanıt vermek üzere çıktığı kürsüde istemeden de olsa aynı düzeyde yanıt verdiğini belirterek, maksadının bir siyasi partiyi terör yapan parti olarak tanımlamak olmadığını vurguladı. 

Günün Önemli Haberleri