AK Parti grubu önünde kuyruk oluştu bakın sebebi ne?

Abone ol

AK Parti'nin Meclis Grup Toplantısı öncesinde toplantının yapılacağı salonun önünde oluşan kuyruğun sırrı çözüldü... Sıradaki isimler milletvekili danışmanlarıydı ve milletvekilleri için salonda yer kapmak için sabahın erken saatlerinde sıraya girmişlerdi...

CUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın katıldığı grup toplantılarında milletvekillerinin ön sıralardan “yer kapma” yarışı her hafta farklı bir boyut kazandı. Her hafta milletvekillerinin danışmanları, AK Parti grubunun toplandığı TBMM Senato Salonu’na erkenden gelerek önceden yer tutuyorlardı. Hürriyet'in haberine göre, bugünkü grup toplantısından saatler önce kapıda kuyruk oluşması şaşkınlığa neden oldu.

BİR GÜN ÖNCEDEN AJANDA VEYA DOSYA BIRAKIYORLARDI: Öyle ki hava aydınlanınca hızla Meclis’e gelip saat 07.10’dan itibaren Senato Salonu’nun kapısında bekleyen danışmanlar görüldü. Bir gün öncesinden yaşanan gelişmeler bu manzaraya açıklık getirdi. Bazı danışmanlar pazartesiden itibaren salona girip ajanda veya dosya bırakarak yer tutuyordu. AK Parti yönetimi, salondaki temizlik işleri ve güvenlik nedeniyle bunu yasakladı.

KÖPEKLER PARFÜM KOKUSUNDAN RAHATSIZ OLUYOR: Bunun üzerine danışmanların mesai saatinin başlangıcında salonda gelerek yer ayırmaya başladılar. Ancak bu da sorun oldu. Meclis Emniyet Müdürlüğü, daha önce de yaşanan erken girişlere itiraz etti. Temizlikten hemen sonra, ancak güvenlik kontrolünden önce salona giren danışmanların parfüm kokularının, patlayıcı taraması yapan dedektör köpek Max’i rahatsız ettiği anlaşıldı.

KURA ÇEKİLMESİ ÖNERİLDİ: Uzman polisler, parfüm kalıntısının Max’in çalışmasını olumsuz etkilediğini anlayınca kontrolden önce girişleri engellediler. Bu soruna çözüm arayan danışmanlar, önce AK Parti Grup Yönetimi’ne “kura çekilmesini” önerdiler.

SON ÇARE ERKENDEN KUYRUĞA GİRMEK: Bu talep yönetimden kabul görmeyince, milletvekillerine ön sıralardan başlayarak en iyi yeri tutmak isteyen danışmanların erken saatte Meclis’e gelip kuyruğa girmelerinden başka yol kalmadı.

Günün Önemli Haberleri