AK Parti Bursa adaylığı için adı öne çıkan isim

Abone ol

AK Parti Bursa adayı merak konusu oldu. 2019 yerel seçimler öncesi kulislerde bazı illerde öne çıkan adayları Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür kaleme aldı.

Mart 2019'da düzenlenecek yerel seçimlerle ilgili bütün partiler sahada ve o illeri alabilecek popüler adayın kim olacağını tespite çalışıyor. üç büyük şehir dışında Anadolu'daki kritik illerdeki adayların kim olacağı merak konusu oldu.

BURSA'DA FARUK ÇELİK İSMİ: Mahmut Övür, "Kritik iller yerel isimler" başlığıyla yayımlanan yazısında adı öne çıkan adayları aktardı. Övür, "Bursa'dan başlayalım. Bursa'da AK Parti adayı olmak için adı geçen çok sayıda isim var. İlk sırada eski bakan Faruk Çelik geliyor. İstekli olduğu söyleniyor ama bu istek onu başkanlığa taşır mı belli değil" diye yazdı.

MENDERES TÜREL İLE DEVAM: Övür, ayrıca Antalya'da mevcut belediye başkanı Menderes Türel ile yola devam edileceğini yazdı.

MANİSA'DA AK PARTİ-MHP İTTİFAK MI OLACAK?: "MHP, elinde tuttuğu üç büyükşehirden Adana ve Mersin'de kimleri aday göstereceğini açıkladığı halde Manisa'yı açıklamadı" ifadesini kullanan Övür, şöyle devam etti:

"AK Parti'de ise çok sayıda adaydan söz ediliyor: Selçuk Özdağ, Murat Özbatur ve Recai Berber gibi. Ama yerelde ilgi çeken isim, Yunus Emre İlçe Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi. Araştırmacılar, Ege bölgesinde olası bir AK Parti-MHP ittifakının diğer bölgelere göre daha etkili olacağından söz ediyor."

Mahmut Övür'ün yazısının tamamı

Günün Önemli Haberleri