AK Parti bu kumarı kaybedecek!

Abone ol

MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır gündemi İnternethaber'e değerlendirdi.

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA-  Suriye'de yaşanan iç savaşın Türkiye'yi tehdit ettiğini söyleyen Mehmet Şandır, Başbakanın Bahçeli'ye yönelik "muhatap almıyoruz" sözlerine, "Biz de onu muhatap almıyoruz, Başbakanın kafası çok karışık" dedi.
 
TÜRKİYE OPERASYONA AÇIK BİR ÜLKE HALİNE GELDİ

Cilvegözü'ndeki patlama konusunda muhalefet yine iktidarı eleştirdi. Suriye'de yaşanan iç savaş Türkiye'ye mi sıçradı, bu patlamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?
 

"Bir sonuç olarak ifade etmek gerekirse Suriye'de yaşanan ,iç savaş Türkiye açısından bir milli güvenlik sorununa dönüşmeye başlamıştır. Artık Türkiye sebebi ne olursa, sahibi kim olursa olsun hemen herkesin operasyon yapabileceği, operasyona açık bir hale geldi. Son yaşanan bu olay da aynen böyle bir hadisedir. Önemli olan, birilerinin egemenlik alanında böyle bir sabotajı, bir eylemi yapmaya cür'et göstermiş olmasıdır. Oraya kadar giren her yere de gelebilirdi, daha çok ölü olabilirdi. Gaziantep'te benzer bir olay yaşadık, Ankara'da Amerikan Büyük Elçiliğinde yaşadık. Bu da gösteriyor ki Türkiye'yi yönetenler bugünleri doğru öngöremedikleri için, alınması gereken tedbirleri yeterince ve zamanında alamadılar."

"Bugün ülkemiz bu anlamda kan kaybetmektedir. Türkiye operasyona açık bir hale gelmiştir. Cilvegözü saldırısı çok yönlü incelenmeli ve soruşturmalı ve gerçekleri millete ve halka anlatılmalı. MHP olarak bu meselenin gerçeğinin resmi dillerle, resmi kurumlarca ve kişilerce ifade edilmeden üzerinde herhangi bir değerlendirme yapmayı doğru bulmuyoruz. Ama sonuç olarak değerlendirirsek, bu eylem Türkiye'ye karşı yapılmış bir eylemdir, bu eylemi yapanlar artık Türkiye'ye bir mesaj veriyorlar. Suriye'de iç savaş yaşanıyor, bu politikaları devam ettirirseniz sizi Suriye'nin iç savaşına çekeriz mesajı veriliyor. Suriye'de bugün iç savaş yaşanmakta ve bu iç savaşta kardeş kardeşi, Müslüman Müslümanı 
boğazlamaktadır. Bunun en büyük mağduru da Türkmenlerdir. Orada 3 buçuk milyon Türkmen bin yıldır o toprakları vatan bilerek orada yaşamaktadırlar. Oradalar ama Suriye'de Türkmenlerin adı yok." 



SURİYEDEKİ İÇ SAVAŞIN AMACI TÜRKİYE'Yİ DÖNÜŞTÜRMEK 

Türkiye aslında resmi olarak açıklamasa da savaşın içinde deniyor, buna katılıyor musunuz?
 
"Çok farklı iddialı bir şey söyleyeceğim. Arap Baharı Tunus'ta 27 günde (17 Aralık 2010- 14 Ocak 2011) , Mısır'da 17 günde (25 Ocak 2011- 11 Şubat 2011), Libya'da 184 gün sürdü ama Suriye'de bugün 700 gün geçti, iki yıla yaklaşıyor. Bu da şunu göstermektedir, Suriye'de yaşanan bu iç savaş Türkiye üzerinde bir baskı aracı olarak kullanılıyor. Suriye'deki iç savaşın bitimi ancak Türkiye'nin bu dönüşümünün, açılım politikalarının hedeflediği, PKK'nın talep ettiği bu dönüşümün tamamlanmasına kadar devam edecektir. Suriye'deki iç savaş adeta Türkiyeyi dönüştürmek için kullanılıyor. Suriye'de yaşanan bu iç savaşın baskısıyla Türkiye'nin kuruluş hukukunu değiştirmeye çalışıyorlar."

HEM TEHDİT HEM TEŞVİK VAR

"PKK'nın talepleri doğrultusunda hukuk kuruyorlar, anadilde savunma, eğitim, kamu hizmeti gibi.  Bu dönüştürmeyi de Suriye'deki iç savaş üzerinden yapmaya çalışıyorlar, çünkü Türkiye bir NATO ülkesi. Türkiye'de Suriye, Libya, Irak, Tunus, Mısır benzeri bir iç savaşın yaşanması mümkün değil. Ama ortada ülkemize karşı bir tehdit var, "Sen kendi dönüşümünü tamamlamazsan, Anayasanı değiştirip Türklüğe dayalı, üniter bir devlet özelliğinden vazgeçer, federal, Başkanlık sistemi olan, çok milletli, çok dili bir devlete dönüşmezsen senin de başına gelecek olan Suriye'nin başına gelenle aynı olacaktır" diyorlar. Bu tehdidin yanında bir de teşvik de ediyorlar." İyi yapıyorsunuz, ne güzel barış getiriyorsunuz, Kürt sorununu çözüyorsunuz, kan duracak" diyorlar. Bu mazeretlerle Türkiyeyi teşvik ediyorlar ama esas meseleleri bir milli mücadele sonrası kurulmuş olan üniter Türkiye'nin kuruluş hukukunu değiştirmeye çalışıyorlar, onun için Suriye'deki olaylar, Suriye'nin olayları değil. Bu olaylar hem Ortadoğu'yu hem de Türkiye'yi dönüştürmek için kullanılan bir iç savaş."

BAŞBAKAN KAYBEDECEĞİNİ BİLİYOR
 
Anayasa değişikliği için sizin tavrınız net. AKP Anayasa değişikliğini mutlaka gerçekleştireceğim diyor. MHP bu süreçte nasıl bir tavır sergileyecek?
 
"AKP, meclisteki sayısal çoğunluğuyla MHP'nin muhalefetine rağmen bu kanunları geçirebilir. Örnekleri var, Büyükşehir yasasını, anadilde savunmayı ve siyaset yapılmasını geçirdi. Türklüğe ve Cumhuriyete hakaret edilmesini buradan kanun olarak kendi parmaklarının çoğunluğuyla geçirdiler. Ama tüm bunlar millet vicdanında mahkum edilecektir. Bunun tezahür edeceği yer mahalli seçimlerdir. Mahalli idareler seçimlerinde PKK'ya verdiği söz doğrultusunda veya bu İmralı müzakerelerinde silahların bırakılması karşılığında ne verecek, mutabakat gereği eğer anadilde eğitimi, kamu hizmetine erişimi getirirse ve 4'üncü Yargı Paketi'nde olacağı söylenen terör örgütüne üye olmayı suç olmaktan çıkartır ve KCK sanıkları serbest bırakılır ve bir genel af mahiyetinde İmralı cansini de ev hapsine alırsa iş millete düşüyor. Millet sandıkta bunun cevabını verecektir. MHP olarak biz, bu yapılanların anlamını gerçeğini ve milletimizin geleceğindeki yansımasını milletimize anlatacağız. Milletimizin taktiri sandıkta belli olacak ve inanıyorum ki AKP iktidarı oynadığı kumarda kaybedecektir. Zaten Başbakan da iktidarıma mal olsa da bunu yapacağım derken bu ihtimali görmektedir. İktidarına mal olacak burası kesin ama bizim korkumuz bundan daha fazlasına mal olacak."
 
"MHP'nin bu konudaki tavrı net. Anayasa bireysel hak ve özgürlüklerin önündeki kısıtların kaldırılacağı bir mutabakatla yapılmalıdır. Ama Anayasa değişikliği devletin kuruluş hukukunu, milletin kimliğini değiştirme hakkına sahip değildir. Böyle bir Anayasa olmaz. Böyle bir Anayasa yapmaya kalkarlarsa MHP bunun üzerinde granit gibi duracaktır. Böyle bir anayasayı MHP ile yapamayacakları için, BDP ile yapacaklarını sayın Başbakan söyledi. Öyle bir şey de yaparsa, yani bu toprakları bedelini kanla ödeyerek vatanlaştıran Türk milleti bunun cevabını sandıkta verecektir."
 
Sayın Bahçeli'nin bahsettiği mitinglerle bunlar yapılacak sanırım?
 
"Milletimize anlatacağız. Biz sefere görevliyiz, zafer Allah'ın taktiri. Biz gerçekleri samimiyetle, kimseyi aldatmadan, kimseye bühtanda bulunmadan anlatacağız, karar ve yetki millete aittir, taktir onların. Bir insan aynı çukura iki defa düşerse sorumluluk kendine aittir, biz 3 seferdir düşüyoruz, milletimiz dördüncü kez bu yanlışa düşmeyecektir."

BAŞBAKANIN RUH HALİ İYİ DEĞİL 
 
Başbakan iki gün önceki açıklamasında Bahçeli'yi muhatap almıyorum dedi, ne söylemek istersiniz?
 
"Biz de Başbakanı muhatap almıyoruz, Başbakanın kafası çok karışık, bir köşeden bir köşeye savruluyor. İdamı tekrar getirmekten, dokunulmazlıkları kaldırmaktan bahseden Sayın Başbakan bugün İmralı canisiyle görüşmeyi bir mecburiyet olarak görüyor. Böyle bir ruh haliyle bizim de görüşeceğimiz bir şey yok. Başbakanın üslubuyla laf söylemek bize yakışmaz ama biz Başbakanın psikolojisinin gerçekten bozulduğunu, bu konuda insicamının bozulduğunu, böyle bir ruh haliyle ülkeyi yönetmesinin ülkemizin geleceği açısından tehlikeli bir durum olduğunu endişeyle izlemekteyiz."
 
Günün Önemli Haberleri