AK Parti Antalya'yı geri alacak!

Abone ol

Menderes Türel deyince herkesin aklına Antalya geliyor. Geçen yerel seçimlerde Antalya'da seçimleri kaybeden Menderes Türel, gündemi ve bir sonraki seçimlerde Antalya'da neler olacağını İnternethaber'e anlattı.

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- "Her ne yapıyorsam en iyisini yapmak benim hayat felsefemdir" diyor Menderes Türel. Antalya Belediye Başkanlığını kaybetmiş olmasını da hiç dert etmiyor. "Çalışmaya devam ediyorum ve hep devam edeceğim." diyor.

Söze, bütün ülkeyi yasa boğan, duayen haberci Mehmet Ali Birand'ın vefatının yarattığı üzüntüyle başlıyoruz söze.

BİRAND DOSTUMDU 

Tanıyor muydunuz Birand'ı, neler söylemek istersiniz onunla ilgili?

"Sayın Birand çok yakın bir dostumdu. Çok yakın bir dostumu, bir ağabeyimi kaybetmiş olmanın üzüntüsü içerisindeyim. Aniden kaybetmiş olmak bende şok etkisi yarattı. Bütün ailesine başsağlığı diliyorum. Duayen bir gazeteciydi, özellikle Türkiye'nin demokratikleşmesine, Avrupa Birliği sürecinde vermiş olduğu desteğe hakikaten ülke ve millet adına teşekkür borçluyuz. Allah rahmet etsin, mekanı cennet olsun."

ÇÖZÜME YAKLAŞTIK

Türkiye bir süreçten geçiyor. Barış süreci adı verilen bu süreçten umutlu musunuz?

"Biz bu sürece çözüm süreci diyoruz. Çünkü burada yapılan çalışmalar, terör sorununu çözüme kavuşturmaktan ibarettir. Onun için, bizim bu konuyla ilgili olan çalışmaların sürecini bu isimle adlandırıyoruz.

"Ülke olarak ilk defa çözüme bu kadar yaklaşıyoruz. Bu terör belasında çok çekti Türkiye senelerce analar ağladı, senelerce ülkenin gelişmesinin önünde çok ciddi bir fren oldu. Şimdi artık analar ağlamasın, Türkiye daha da ileri gitsin, daha da gelişsin istiyoruz. O bölgenin halkı çok daha iyi hizmetlere layık. Hükumetimiz bunları layıkıyla yapmaya çalışıyor ama terör örgütü bu gelişmelerin önüne hep set koymaya çalışıyor. Artık çözüme doğru ilerliyoruz, umudumuzu kaybetmememiz lazım, beklentileri de çok fazla yükseltmeyelim. Ama ben çözüme yaklaşıldığını düşünüyorum.

HALKTAN GÜÇ ALIYORUZ 

Muhalefet partilerinin sürece katkısını nasıl değerlendiriyorsunuz?

"Muhalefet partilerinin desteğini almak bizim en büyük beklentimiz. Dünyada terörle uğraşan birçok ülke, iktidarı ve muhalefetiyle birlikte el ele vererek terörü çözmeye çalışmıştır. bu süreci baltalamaya çalışanlar, bu sürecin karşısında olanlar çok açık ve net olarak gizli ajandalarında terörün devam etmesini istiyorlar. O yüzden bugün terörün çözümüne yaklaşık girişimlerimizi anlamayan, anlamak istemeyen çevrelerin bu meselenin çözüme kavuşmasına engel tavırları beni şahsen çok üzüyor."

Bu süreç halk tarafından yeterince destek görüyor mu?

"Evet. Halk çözüm sürecini destekliyor. Bundan çok büyük bir mutluluk duyuyoruz ve güç alıyoruz.

Hep konuşuldu ama sizin de fikriniz almak isterim, sürecin adı neden İmralı görüşmeleri diye kodlanıyor, bir fikriniz var mı?

"Bunun adına ne dendiği çok önemli değil. bu görüşmeler sadece bugün değil, senelerdir bu ülkenin ilgili birimleri tarafından hep yapılmıştır. AK Parti iktidarından önce de yapıldı. Bunları çok iyi biliyoruz. Özellikle MHP'nin İmralı ile görüşme sürecini eleştirmesini anlamakta zorluk çekiyorum. Geçmişte bu görüşmeleri yapanların bugün iktidarda AK Parti var diye eleştiride bulunmasında bir mantık bulamıyorum."

Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesi süreci etkiledi mi?

"Bu cinayetlerden kim fayda görüyor ona bakmak lazım. Kim fayda görüyor ise bu cinayetlerin arkasında onların olduğunu anlamakta güçlük çekmeyiz. Dolayısıyla bu cinayetin Türkiye'deki çözüm sürecini baltalamaya yönelik olduğu açık. Bunu herkes kabul ediyor"

Kim fayda görüyor bu cinayetlerden?

"Bugün terörden istifade eden, uyuşturucu baronları, silah tüccarları, sigara kaçakçıları ve insan kaçakçıları var. Ve terör sürdükçe bu gayrimeşru hareketlerini sürdürmeleri zor olmayacak. Bunun yanında bir de Türkiye'nin ilerlemesini, gelişmesini istemeyen çevreler var. Bütün bunları alt alta koyduğumuzda bütün bu çevrelerin ortak bir gayretle bu çözüm sürecini baltalamaya yönelik olduğu açık."

ALLAH BU MUHALEFETİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN 

Başbakan muhalefetten çok memnun, böyle muhalefet oldukça biz hep kazanırız diyor, sizce Türkiye'de etkili bir muhalefet yok mu?

"Maalesef yok. Türkiye'de güçlü bir muhalefet olsun isteriz, çünkü güçlü muhalefet güçlü iktidarı yaratır. Türkiye'de hakikaten, ülkenin uluslararası konularda menfaatinin söz konusu olduğu zamanlarda birlik ve beraberliği ortaya koyacak bir muhalefet bulmakta zorluk çekiyoruz. Bu da iktidarın işini güçleştiriyor. Muhalefetin tutarsız tavrı, halktan kopuk yaklaşımları, bugün belki de AK Partinin siyasal anlamda sandık başarısı, seçim zaferi açısından işe yarıyor. Ben zaman zaman bunu espri yaparak söylüyorum; "Allah bu muhalefeti başımızdan eksik etmesin" diyorum. Ama Türk siyaseti açısından böyle bir muhalefete sahip olmak beni üzüyor."

Muhalefet iktidarın her yaptığını onaylamalı mı, öyle muhalefet olur mu ? Nasıl bir muhalefet istiyorsunuz, neyi yapamıyorlar sizce?

"Biz ne için siyaset yapıyoruz, bu ülkenin menfaatleri için. Bu ülkenin menfaatleri için siyaset yapıyorsak, ülkenin iktidarı da muhalefeti de bunun için bir araya gelebilmeli, kendi menfaatleri için değil. Her seçim öncesi seçim ekonomisinden bahsedilir, bugün AK Parti seçim ekonomisini ağzına bile almayan bir siyasi partidir. Ama muhalefet zaman zaman, maalesef, ben iktidar olayım gerekirse bu ülke yansın ama ben başa geleyim bu ülke batarsa batsın gibi yanlış bir anlayışın içinde. Halk bunu fark ediyor ama onlar halkın fark ettiğinin farkında değiller."

NİFAK TOHUMLARI EKMEK İSTEYENLER HÜSRANA UĞRAYACAKLAR 

Abdullah Gül Cumhurbaşkanı adayı olur mu?

"Kişisel takdire bağlı bir husus, bizim üzerinde kanaat geliştirmemizi zorlayabilir. AK Parti içerisine nifak sokmak isteyenler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hüsrana uğrayacaktır. Ben buna kalpten inanıyorum ve bunu da zaman içinde göreceğiz."

SANDIKTAN ÇIKAN SONUÇTAN DERS ÇIKARDIK

Antalya'da seçimleri tekrar kazanmanıza kesin gözüyle bakılırken siz kaybettiniz, sizin için şok oldu mu bu sonuç?

"Biz siyaset yapıyoruz ve sandıktan çıkan her sonuca saygımız var. Antalyalılar beni seçiyorlarken iyi de bugün farklı bir tercihte bulunmuşlarsa kötü mü? Ben hiçbir zaman bu sonuca yönelik farklı bir yorum yapamam. Bunu seçimden sonra Antalyalılara da söyledim. Sonunda demokrasi var, sandıktan lehimize de aleyhimize de sonuç çıksa, sandıktan çıkacak her sonuçtan ders alarak yolumuza devam etme mecburiyetimiz var. Ben seçim sonrası yaptığım konuşmada, artık makam mevkii sahibi olmadan partinin Antalya'daki 92 bin üyesinden biri olarak bu memlekete, bu millete nasıl en güzel hizmet verilir, bunun en güzel örneklerini sergilemeye çalışacağım. Seçimin ertesi günü esnaf ziyaretlerine devam ettim. Kazansak da kaybetsek de bizim için sandıktan çıkan sonuçtan ders çıkarmak önemlidir. Bu dersi de çıkarttığımızı düşünüyorum, 2009'dan 2011'e geldiğimizde genel seçimlerde, Antalya'da iktidar partisi ile Ana Muhalefet partisi arasında iktidar partisi lehine yüzde 18'lik bir oy değişimi yaşandı, bu kolay kolay her siyasi partiye nasip olacak bir başarı değildir. Demek ki sonuçlara bakarak değerlendirecek olursak, biz sandıktan çıkan dersi aldık, yola devam etmek suretiyle partimizi de Antalya'da birinci parti yaptık. Bu başarıdan da ders çıkartarak yola devam ediyoruz."

Sizin Antalya'ya yaptığınız hizmetler hala konuşuluyor, hiçbir hayal kırıklığı yaşamadınız mı gerçekten, hiç m düşünmediniz "o kadar hizmet ettim beni niye seçmediler" diye?

"Aklımdan bile geçirmedim, çünkü bizim görevimiz hizmet etmek. Biz hizmet için çalışıyoruz. Ben o hizmetleri yaptığımdan dolayı her zaman şeref duydum, gurur duydum. Bizim amacımız o hizmetlerle millete yararlı olmaktır. Biz Antalyalıların takdirinin her şeyin üzerinde olduğunu kabul ettik. Ben Belediye Başkanıyken de söylüyordum, bugün de söylüyorum, yarın da söyleyeceğim, benim için siyasette, ülkem, milletim, Antalya kazanacaksa ben kaybetmeye hazırım."

ANTALYA'DA KAZANACAĞIZ 

Tekrar Antalya Belediye Başkanlığı'na aday olacak mısınız?

"Bunu bugünden söylemek imkansız. Şu an çok önemli bir görevim ve sorumluluğum var. Partimizi 2014 Yerel Yönetimler seçimlerine hazırlamak gibi son derece ulvi, son derece şerefli ve son derece ağır sorumluluğu olan son derece önemli bir görevim var. Ben hep şunu söyledim; hangi görevdeysem, bir tek hedefim vardır, o hedefin en iyisini yapmak."

Peki önümüzdeki yerel seçimlerde Antalya'da kim kazanır?

"Biz Türkiye'de 1392 Belediyede, 81 il belediyesinin tamamında iddialıyız. Türkiye'deki tüm belediyeleri almak için çalışacağız. Antalya'da da Türkiyenin bir çok şehrinde de kahir ekseriyetle belediyeleri kazanacağımızı düşünüyorum. Çünkü, bugün Türk siyasetine "AK Parti Belediyeciliği" diye bir tanım girmiştir ve AK Partili belediyelere baktığımızda hepsi de önemli başarılar ortaya koyuyor. Bu başarı öyküsünden, Türkiye'nin her kesiminde yaşayan halkın hakkı olduğuna inanıyoruz. AK Partinin belediyecilik anlayışı, bugün Türkiye mucizesini yaratan anlayışı getirmiştir."

EKONOMİ ÇOK İYİ 

AK Parti ekonominin iyi gittiğini söylüyor ama açlık sınırının altında bir asgari ücret uygulaması var. ekonomi gerçekten iyi mi?

"Bunu yalnızca AK Parti söylemiyor ki, bunu uluslararası kredilendirme kuruluşları, dünyadaki bütün ekonomik çevreler söylüyor. Ekonomisi ile ilgili sorun yaşayan bütün ülkeler Türkiye'yi örnek alıyor. ekonomideki rakamlara bakarsanız, asgari ücretle bugün alım gücü geçmişteki alım gücünün çok üzerinde. Milletin alım gücü yükseliyor. 2002'de AK Parti iktidara geldiğinde, asgari ücret 184 liraydı, 2012'de 740 Lira. artış yüzde 301. Asgari ücretle 2002 yılında 143 litre süt alınırken bugün 316 litre süt alınıyor. 2002'de bu ücretle 181 kilo ekmek alınırken, bugün 289 kilogram ekmek alınıyor, 2002'de 492 metre küp doğal gaz alınırken, bugün 701 metre küp doğal gaz alınıyor. Bu rakamlarda bizi asgari ücretle halkımızın alım gücünün fevkalade arttığını gösteriyor. ama bu yine de bizim için yeterli değil, daha da iyileştirebilmek için büyük bir gayretle çalışıyoruz."

HER GÖREVİ YAPMAYA HAZIRIZ 

Bir kabine değişikliği yaşanacağı söyleniyor, gidecek isimler de yazıldı, sizin bu konuda bilginiz var mı?

"Kabine değişikliği sayın Başbakanımızın takdirinde olan bir husustur. Ne zaman ne olacağını bizim bilebilme şansımız söz konusu değildir. Partimizdeki bütün arkadaşlarımız hangi görevde olursak olalım görevimizi en iyi şekilde yapma amacımız var."

Günün Önemli Haberleri