Ahmet Reyiz Yılmaz böyle çark etti!

Abone ol

İsrail basınına farklı Türk basınına farklı konuşan Milliyetçi ve Muhafazak Parti'nin Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, söyledikleriyle çok şaşırttı.

800 işçisinin sınır dışı edilmesiyle gündeme gelen Yılmazlar Holding'in patronu Ahmet Reyiz Yılmaz, İsrail karşıtı söylemden vazgeçti...

800 işçisinin sınır dışı edilmesiyle gündeme gelen Yılmazlar Holding'in patronu Milliyetçi ve Muhafazakar Parti Genel Başkanı, İsrail karşıtı söylemden hemen vazgeçti:

"Hayatım burda geçti, bana İsrailli Ahmet derler, çocuklarım İbranice şarkı söyler."

İsrail yönetimi, ülkede faaliyet gösteren tek Türk şirketi olan Yılmazlar Holding'te çalışan 800 işçinin vizelerini yenilemeyerek, sınırdışı edilmelerinin yolunu açtı. Önceki gün Vatan'a konuşan Yılmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz "Özür krizinin cezasını bize kesmek istiyorlar. Hükümetten İsrail'i uyarmasını istiyoruz" demişti.

Yılmaz dün İsrail'in saygın gazetesi Haaretz'e yaptığı açıklamada ise İsrail'e 'sevgi mesajları' gönderdi. Gazetenin önde gelen yazarlarından Zvi Barel'e konuşan Yılmaz "Hayatımın yarısında İsrail'de çalıştım, İsrail'de bir evim var. Çocuklarım İbranice şarkılar söylüyor" dedi.

İsrail ile Türkiye arasındaki sorunlara kendisinin ve şirketinin kurban edildiğini söyleyen Yılmaz, "İsrail'i sevdiğimi kanıtlamak için kimsenin bana koşer sertifikası vermesine ihtiyacım yok. Bana Türkiye'de ne diyorlar biliyor musunuz? İsrailli Ahmet... Ama burada da İsrail karşıtı olmakla suçlanıyorum. Bu çok saçma" diye konuştu. Yılmaz, Haaretz'e demecinde Başbakan Tayyip Erdoğan'ın politikasına da karşı olduğunu belirterek, "Hamas'la diyalog kurmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Hamas bir terör örgütüdür ve İsrail'in Hamas teröründen çektiğini kimse benden daha iyi anlayamaz" diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri