Ahmet Hakan'dan Cübbeli Ahmet'e öpücük yanıtı

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan ile 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü arasında başlayan 'protez kol' tartışması sürüyor. Hakan, kendisine "Öptüklerinden Nişantaşı'na kadar tapınaklar dizilirdi" diyen Ünlü'ye yanıt verdi.

'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün Nakşibendi şeyhi Şeyh Muhammed Diyaeddin Nurşini'nin protez kolunu öpmesini Ahmet Hakan "Protezperestlik" olarak niteledi. Cübbeli Ahmet Hoca'nın dün sosyal medya hesabı üzerinden Ahmet Hakan'a verdiği cevap ise olay oldu.

Cübbeli "Öpmek, hürmet alâmetidir! Tapma nişânesi değildir! Eğer öyle olmasaydı Ahmet Hakan’ın öptüklerinden Nişantaşı’na kadar tapınaklar dizilirdi!" ifadelerini kullandı.. Yanıt sırası bugün Ahmet Hakan'daydı. Yazar bugünkü yazısında Cübbeli'nin eleştirilerine böyle yanıt verdi:

BİR: Din adına yaptığı hatalı bir davranışı, bu hataya işaret eden şahsın günahlarıyla temize çıkarmaya çalışıyor.

İKİ: Gıybet ediyor, suizanda bulunuyor, töhmet altında bırakıyor... Dinin yasakladığı her şeyi yapıyor yani.

ÜÇ: Kendisini kurtarmak adına başkalarının günahlarını topluma yayarak hem ehli Kuran’a, hem de ehlisünnete aykırı davranıyor.

Şaşırdım mı peki? Asla! Protezperest bir adamdan ne beklenir ki?

Cübbeli'den Ahmet Hakan'a olay 'öpme' cevabı! Nişantaşı'na kadar...

ŞEYH DİYAEDDİN NURŞİNİ KİMDİR?
Şeyh Muhammed Diyaeddin Nurşini, toplumda Menzil olarak bilinen Nakşibendi Tarikatı'nın şeyhlerinden biridir. 1855 (H.1272) senesinde Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Usba köyünde doğdu. 1923 (H.1342) senesinde Bitlis’in Nurşin köyünde vefat etti. Kabri Nurşin’de babasının türbesinin yanındadır.

KOLUNU NASIL KAYBETTİ?
Şeyh Muhammed Diyaeddin Nurşini, Birinci Dünya Savaşı'nda koluna isabet eden bir mermi sebebiyle felç oldu. Felcin bütün vücuda yayılmaması için Bitlis Askeri Hastanesinde sağ kolu kesildi. Fakat Nurşini, bu ameliyatın arkasından ağır bir hastalığa tutuldu. 9 yıl sonra vefat etti.

Günün Önemli Haberleri