Ahmet Arslan konuşulmayanları anlattı FETÖ'nün asıl hedefi...

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İNTERNETHABER'e özel değerlendirmelerde bulundu.

İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık ve İnternethaber yazarı Süleyman Özışık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın konuğu oldu. 

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Arslan, başta FETÖ olmak üzere terör örgütlerinin asıl amacına ilişkin konuşulmayanları anlattı. 

Türkiye'nin 3 kıta arasında köprü görevi gören dünyadaki tek ülke olduğunu hatırlatan Arslan, terör saldırılarının altında yatan asıl amacın Türkiye'nin son yıllarda yaptığı ekonomik atılımların önünü kesmek olduğunu söyledi. 

NE ZAMAN BİRİLERİNİN AYAĞINA BASMAYA BAŞLADIK...

Aslan şöyle konuştu:

"Ne zaman ki Orta Asya ile Avrupa arasındaki demiryollarını, bölünmüş yollarını tamamladık, havalimanlarını yaptık tabiri caizse birilerinin de ayağına basmaya başladık.... Dünyada Türkiye'yi istemeyenler kendilerine maşa aramaya başladılar. FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerinin asıl amacı bu."

TÜRKİYE'NİN EKONOMİSİNİN ZAYIFLAMASI CUMHURBAŞKANI'NIN SÖZÜNÜN GEÇMEMESİ DEMEKTİR

Arslan, FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerinin Türkiye'ye saldırmasındaki bir diğer amacının ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uluslararası siyasette gücünü kaybetmesini sağlamak olduğunu söyledi.

"Ekonomik olarak ne kadar büyürseniz, dünyada da sözünüz o kadar geçer" diyen Arslan şöyle konuştu:

"Diyorlar ki, 'Biz ulaştırma projelerini engellersek, Türkiye'nin büyümesini engelleriz. Türkiye'yi zayıfladıkça Türkiye'nin liderinin sözü daha az geçer.' Terör örgütünün emellerine erişmesi adına yegane engel gördükleri Cumhurbaşkanımız bunu daha önceden gördü ve bunları engelleyemeye çalıştı."

YA ÇELME TAKTILAR YA TAKOZ KOYDULAR 

Arslan, kamuya çöreklenen FETÖ üyelerine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

"17-25 Aralık süreci gerçekten FETÖ'nün ne kadar bela olabileceğini gördük. 17-25 Aralık'tan sonra herkes şapkasını çıkarıp önüne koydu. Anladık ki; bu ülkenin hayrına, çıkarına işleri yapmaya çalışırken birileri hep bize çelme takmış, hep bir takoz koymuş."

HAİNLİK YALNIZCA İNSANLARIMIZIN ÜZERİNE TANK SÜRMEK DEĞİL

FETÖ'nün hainliğinin 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananlarla sınırlı olmadığını da vurgulayan Ahmet Arslan, "Hainliğin sadece insanların üzerine tank sürmek, roket atmak olmadığını vatandaşlarımız gördü" tespitinde bulundu. 

TİB'İN YÜZDE 90'I AYIKLANDI

17-25 Aralık'ta ortaya çıkan ve FETÖ'nün telekulak merkezi gibi çalışan TİB personelinin yüzde 90'ının temizlendiğini açıklayan Bakan Arslan, "17-25 Aralık'tan önce TİB ve benzeri kurumları nasıl kullandıklarını, 'biz de onların ne kadar art niyetli olacaklarını düşünmeğimiz için' bunların ilerlemesi anlamında ne kadar müsade ettiğimizi gördük. Özellikle TİB ve benzeri kuruluşlarda bunların yaptıklarının önüne geçmek adına büyük ayıklamalar yapıldı. TİB'de görevli arkadaşlar yüzde 90 oranında yenilendi. TİB'deki sistem baştan sona tekrar elden geçirildi" dedi. 

FETÖ'NÜN KAMUDAN TEMİZLENMESİNİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL 657 

Bakan Arslan, kamu kurumlarına yerleşen FETÖ üyelerinin memurluktan atılması önündeki en büyük engelin 657 sayımı Memurluk Kanunu olduğunu söyledi. 

657'ye göre bir memurun görevden alınması için delil ve ispat şartı gerektiğinin altını çizen Bakan Arslan, "Adam arkasında iz bırakmıyor ki!" eleştirisinde bulundu. 

Arslan şöyle devam etti:

"15 Temmuz'da bu derece haince bir eylem yapılınca ve bunlar da kendini bu kadar net ortaya koyunca KHK'lar aracılığıyla işlem yapılmaya başlandı. Bence KHK bu konuda olmazsa olmazdı. OHAL her seferinde vatandaşa karşı yapılıyordu. Bu kez vatandaşa karşı değil, vatandaşın desteğiyle devletin içindeki hainleri temizlemek için OHAL ilan edildi. Bir şeyi de yapmamaya çalışıyoruz. Birilerinin iftirasıyla başkalarının başını yakmıyoruz. Bir çok araştırma alanında çalışma yapılıyor ve bulgular kıyaslanıyor. FETÖ'yle bağlantısı olanlar ayıklanıyor. Kılı kırk yarıyoruz."

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN 1000 KİŞİ AÇIĞA ALINDI

Darbe girişimi sonrası Ulaştırma Bakanlığı ve ilişkili kurumlarından bin kişinin açığa alındığını da açıklayan Bakan Arslan, "Açığa alınmayan ama FETÖ'yle ilişkili olduğu düşünülenlerle ilgili çalışmalar da sürüyor. Bir daha kamunun imkanları kullanarak bu tür hainliğe yanaşmamaları sağlanacak" diye konuştu. 

ÖZEL GÜVENLİK ŞİRKETLERİ DE İNCELENİYOR

Ahmet Arslan, FETÖ üyelerinin emniyet ve TSK'da olduğu gibi özel güvenlik şirketlerine yerleştiği yönündeki iddiaları doğruladı. Soruşturmaların özel güvenlik şirketlerine ve özel güvenlik şirketlerinde çalışanlara kadar uzanacağını da söyleyen Arslan, şu bilgileri verdi:

"Bu temizlik yapılırken, hepsiyle ilgili çalışmalar yapılıyor. Özel güvenlik şirketlerine de sızabilecekleri için çalışmalar yapılıyor. KHK'larda kamudan atılanların, özel güvenlik şirketleri kuramayacakları, bu şirketlerde çalışamayacakları hükmü de var."

AHMET ARSLAN'IN EN BÜYÜK HAYALİ

Ulaştırma Bakanı Arslan, ulaştırma yatırımlarına ilişkin en büyük hayalini de İNTERNETHABER'den Hadi Özışık ve Süleyman Özışık'a anlattı:

"AK Parti kurulduğundan beri ortaya konan hedefler zaten erişmek istediğimiz hayal ötesi sınırlardır. 26 Ağustos'ta açılacak olan 3. Köprü ve 1915 Çanakkale Köprüsü hep bir hayaldir. Kanal İstanbul başlı başına bir hayaldir. 

Benim en büyük hayalim şudur:

Türkiye'nin coğrafya üzerinde yalnızca Doğu-Batı eksenli değil, Kuzey-Güney eksenli de ulaşım koridorlarını tamamlamak. Türkiye'yi beklediğimiz noktaya taşımak ve hayalimizi gerçekleştirmek için tüm projeleri bu büyük resmin bir parçası olarak düşünüyoruz.

Edirne'den Kars'a kadar demiryolunun inşasını sağlamak mesela.

Orta Asya, Uzak Asya ile Avrupa arasında taşımacılık ya Rusya üzerinden gidiliyor ki buna Kuzey Koridoru deniliyor ya da Hazar'ın güneyinden İran üzerinden Afrika'yı dolaşıyor. Buna da Güney Koridoru adı veriliyor. Türkiye'nin üzerinden geçen Orta Koridor bu ulaşımı inanılmaz kısaltıyor ve Türkiye'ye değer katıyor. Tüm projelerimiz bu koridorun tamamlayıcısı niteliğindedir. Bu koridor tamamlandığında biz de büyük hayalimizi gerçekleştirmiş olacağız."

Günün Önemli Haberleri