Ahmet Akın aslen nereli eşi Arbil Akın ve çocukları kimdir?

Abone ol

CHP'nin yerel seçimlerdeki Balıkesir adayı Ahmet Akın oldu. Peki Ahmet Akın aslen nerelidir, eşi ve çocukları kimdir? Ahmet Akın aslen Balıkesirli ve 1973 doğumlu. Eşi Arbil Akın'dan 2 tane çocuğu vardır.

Türk siyasetinin sevilen isimlerinden biri olan Ahmet Akın aslen Balıkesir Gönenli. Ekonomi mezunu olan Ahmet Akın 1973 doğumlu. Ekonominin yanında Bahçeşehir Üniversitesi’nde Siyaset eğitimi de gören Ahmet Akın Arbil Akın ile evledir. Mutlu evliliklerinden olan 2 tane çocukları vardır.

AHMET AKIN KİMDİR: Ahmet Akın, 13 Ağustos 1973 yılında Balıkesir/Gönen’de dünyaya geldi. Babasının adı Erdal, annesinin adı Nejla’dır. İlk ve ortaokul eğitimlerini tamamladıktan sonra İzmir Atatürk Lisesi’nden mezun oldu. Ardından, İngiltere’de Cambridge Eurocenter’da Dil ve Ekonomi eğitimleri aldı. Ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi’nde Siyaset eğitimi gördü.

     Ahmet Akın, eşi Arbil Akın ve küçük oğullar Erdal Akın

İspanya’da farklı tarihlerde “Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Üretimi” üzerine birçok eğitim ve seminerlere katıldı. Enerji alanında faaliyet gösteren özel sektör kuruluşlarında Genel Müdür, uluslararası alanda faaliyet gösteren holdinglerde CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı.

Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını sona erdirecek, çevreye duyarlı ve daha ekonomik elektrik üretim projeleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

İyi derecede İngilizce, İspanyolca ve iyi düzeyde İtalyanca bilen Ahmet Akın, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Günün Önemli Haberleri