Afrin'de flaş gelişme! YPG'nin sınırla teması kesildi

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 1715 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. TSK ve ÖSO, Afrin'in Dayr Savvan köyünü kurtararak, Kilis ilinin karşısına düşen hatta teröristlerin Türkiye sınırıyla temasını kesti. Harekat kapsamında 32. günde toplam 9 köy YPG'den alındı.

Afrin'e yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı 32. günde devam ediyor.  Gün içerisinde terör örgütünden dokuz köy alınmasıyla birlikte YPG'nin Kilis sınırıyla olan teması da kesilmiş oldu. YPG'den en son alınan köy ise Dayr Savvan oldu.

Sabah saatlerinden bu yana Afrin'in güneybatısındaki Cinderes beldesine bağlı Mervane ve Heygece köyleri ile Kalki köy altı yerleşimi, Afrin'in kuzeyindeki Bülbül beldesine bağlı Hayyam, Surain, Çarkanlı köyleri, Şeran beldesine bağlı Zeytinak ve Arpaviran köyleri ile Cemiliyye köy altı yerleşimi de terörden arındırılmıştı.

1715 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 1715 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Azez ile Şeyh Horoz arasında bulunan yol açıldı. Böylece Azez - Bülbül arası birleştirilmiş oldu. 

YPG'NİN SINIRLA TEMASI KESİLDİ
Öte yandan Afrin'in güneybatısındaki Cinderes beldesine bağlı Mervane ve Heygece köyleri ile Kalki köy altı yerleşimi, Afrin'in kuzeyindeki Bülbül beldesine bağlı Hayyam, Surain, Çarkanlı köyleri, Şeran beldesine bağlı Zeytinak ve Arpaviran köyleri ile Cemiliyye köy altı yerleşimi de terörden arındırılmıştı. Böylelikle Kilis'in karşısında YPG'nin sınırla teması kesildi.

81 NOKTA KURTARILDI
TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'in 5 beldesinde biri belde merkezi, 55'i köy, 4'ü köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 81 noktayı örgütten kurtarmış oldu.

HEDEFLER TAM İSABETLE VURULDU
Ayrıca 20 Ocak'ta başlatılan harekat kapsamında, Afrin kırsalında belirlenen terör örgütü YPG/PKK-DEAŞ'a ait sığınak, barınak ve mevzilerden oluşan hedefler, Kilis'ten çok namlulu roketatar, Fırtına obüsleri ve tanklarla vuruldu. Kent merkezinden de görülebilen atışların ardından terör hedeflerinin tam isabetle vurulduğu belirtildi. 

Bölgeden şiddetli patlama sesleri de duyuluyor.

Günün Önemli Haberleri