Adil Gür anket sonuçları tuttu mu? İşte seçimin olay anketleri

Abone ol

24 Haziran seçimini hangi anket şirketi bildi? Adil Gür internethaber.com sitesinde sandıklar kapanmadan 1 saat önce yayınladığı anketi ile olay yaratmıştı. Peki Adil Gür'ün tahmini tuttu mu hangi anket şirketleri seçimi bildi? Buyrun sonuçlara bakın!

24 Haziran 2018 seçiminin kazananı A&G Araştırma Şirketi'nin sahibi ünlü anketçi Adil Gür oldu. 1 Kasım seçimleri de tam isabetle bilen Adil Gür, 2018 seçimine ilişkin ilk ve tek anketini internethaber.com sitesi üzerinden duyurmuştu. Sandıkların kapanmasına bir saat kala saat 16.00'da açıkladığı anket ortalığı sallamıştı.

Sosyal medyada bir çok kişi Adil Gür'ün anket sonuçlarını inandırıcı bulmamış ve manipülasyon yapıyor iddiasında bulunmuştu. Açıklanan seçim sonuçları ise Adil Gür'ü haklı çıkarttı.1 Kasım seçimlerinde olduğu gibi Adil Gür, bu seçimde de en yakın sonucu bilen isim oldu. İşte Adil Gür'ün anket sonucu:

Recep Tayyip Erdoğan yüzde 53.5
Muharrem İnce yüzde 29.1
Meral Akşener yüzde 8.1
Selahattin Demirtay yüzde 8.8
Temel Karamollaoğlu yüzde 0.3
Doğu Perinçek yüzde 0.2

Adil Gür Cumhur ittifakı oy oranını yüzde 54.2 olurken, Millet İttifakı'nın oy oranı ise yüzde 34.4 vermişti.

HAKAN BAYRAKÇI VE METROPOLL FENA ŞAŞTI : Adil Gür dışında ORC, Konda, Optimar ve MAK seçimlerin birinci turda biteceğini bilen anket şirketleri oldu.ABD'lilerin güvenip araştırma yaptırdığı Metropoll de sonuçları bilemedi. Metropoll seçimlerin ikinci tura kalacağı iddiasında bulunmuştu. Uçakta sigara içerken yakalanan anketçi Hakan Bayrakçı da bu seçimin kaybedenlerinden oldu. Bayrakçı seçimlerin ikinci tura kalacağını, İnce'nin ikinci turda kazanacağını iddia etmişti.

İşte tüm anket şirketlerinin 24 Haziran için yaptıkları tahminler:

Günün Önemli Haberleri