Abdulkadir Selvi yazdı AK Parti kulislerinde Binali Yıldırım sürprizi

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında AK Parti kulislerinden ilgniç ayrıntılar aktardı. Selvi, Başbakan Yıldırım'ın İzmir'den aday gösterileceğini ve yeni dönemde Meclis Başkanlığı düşünüldüğünü yazdı.

24 Haziran seçimleri öncesi AK Parti'de milletvekili listeleri heyecanı yaşanıyor. Rekor başvurunun yaşandığı iktidar partisinde gözler, önümüzdeki günlerde açıklanacak milletvekili listelerine çevrildi. AK Parti'yi yakından takip eden gazetecilerden Abdulkadir Selvi, kulislerde konuşulanları "Milletvekili listelerini ne bekliyor" başlıklı köşesine taşıdı.

"Seçimlerde cumhurbaşkanı adaylarına odaklandık ama asıl fırtına milletvekili listelerinde kopacak." diyen Selvi, 24 Haziran sonrası AK Parti'deki görev dağılımına ilişkin şunları yazdı:

ÜÇTE İKİSİ YENİLENİYOR
"AK Parti’de adaylık başvurusunda bulunmayan 22 milletvekiliyle birlikte mevcut milletvekillerinin üçte ikisinin yenileneceği söyleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabineden ziyade milletvekili listelerine ağırlık vereceği konuşuluyor. Kabinede bakan sayısı azalacağı için partinin etkili isimlerini listelerde göreceğiz. Özellikle de siyasi yönü ağır basan bakanların, illerinin lokomotifi olacağı söyleniyor.

YILDIRIM'A MECLİS BAŞKANLIĞI MI?
Erdoğan, İstanbul’a özel bir önem veriyor. Daha önce İstanbul’da siyaset yapmış olan iki önemli bakanın bu kez illerinden değil, İstanbul’dan aday gösterileceği söyleniyor. Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir’den liste başı olacağı konuşuluyor. Bu durum Yıldırım için cumhurbaşkanı yardımcılığı düşünülmediği anlamına mı geliyor? AK Parti kulislerinde Binali Yıldırım için yeni dönemde Meclis Başkanlığı konuşuluyor. Biliyorsunuz Meclis Başkanı İsmail Kahraman bu dönem aday olmadı."

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı

Günün Önemli Haberleri