Abdulkadir Selvi: CHP İstanbul için özel bir çalışma yapıyor

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde 'Erdoğan ile Bahçelinin ittifakı ve diğer partilerdeki yerel seçim hareketliliğini kaleme aldı. Selvi, yerel seçim bir İstanbul savaşına sahne olacak dedi ve CHP'nin İstanbul için özel bir çalışma yaptığını söyledi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “cumhur ittifakı”nın yerel seçimlerde de sürmesi yönündeki teklifine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan olumlu yanıt geldi.

MHP ve AK Parti'nin yerel seçimlerdeki tavrı belli olurken diğer partiler de hazırlıklarını sürdürüyor. ''Yerel seçim bir İstanbul savaşına sahne olacak'' diyen Abdulkadir Selvi köşesinde, CHP'nin ekim ortası kasım başı itibariyle adaylarını açıklamayı planladığını, önseçim, temayül yoklaması, merkez yoklaması yapmak suretiyle adaylarını belirlediğini ve CHP'nin İstanbul için özel bir çalışma yaptığnı yazdı. İşte Abdulkadir Selvi'nin yazısının o bölümü...

BU SEÇİM İSTANBUL SAVAŞINA SAHNE OLACAK: AK Parti, İstanbul ve Ankara’da MHP’nin desteğini önemli buluyor. Her defasında ifade ediyorum. Bu seçimler İstanbul savaşına sahne olacak. AK Parti İstanbul seçimlerini kazanmak için MHP’nin desteğini, muhafazakâr Kürtlerin ise oyunu istiyor.

MHP'NİN AK PARTİ'NİN DESTEĞİNE İHTİYACI VAR: MHP’nin ise yönettiği belediyeleri tekrar kazanabilmek için AK Parti’nin desteğine ihtiyacı var. Bahçeli’nin bu illeri kazanmak için yerel seçimlerde AK Parti ile ittifakı istediğini düşünmüyorum. İçine girdiğimiz beka süreci ve karşı karşıya olduğumuz ekonomik saldırı nedeniyle siyasi istikrarın ne denli önemli olduğunu bildiği için bu adımı attığından kuşku yok.

CHP İTTİFAK YOK DİYOR AMA...AK Parti ile MHP arasındaki seçim ittifakına muhalefetin nereye kadar ilgisiz kalacağı ise belli değil. CHP’de yarın yapılacak MYK toplantısında yerel seçim hazırlıkları ele alınacak. Yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun kapsamlı bir sunum yapacak. CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın “Gündemimizde kesinlikle ittifak yok” diye açıklama yapmasına rağmen Seyit Torun, ittifaksız ve ittifaklı seçim senaryolarını içine alan bir çalışma yaptı.

YEREL SEÇİM İÇİN AYRINTILI SUNUM: Seyit Torun’la konuştum. “Yerel seçimde ittifak tavanda değil, tabanda olur” diyor ama “AK Parti ve MHP ittifak olarak, biz ayrı girersek ne olur? İYİ Parti destek verirse ne olur. İttifaksız girilirse seçim sonuçları ne olur” şeklinde bir çalışma yapmış. CHP’nin yüksek bir oy oranı ile kazandığı yerler, yüksek bir oy oranı ile kaybettiği yerler ile kıl payı kazanılan ya da kaybedilen yerler olmak üzere ayrıntılı bir sunum hazırlamış.

CHP İSTANBUL İÇİN ÖZEL BİR ÇALIŞMA YAPIYOR: CHP, ekim ortası kasım başı itibariyle adaylarını açıklamayı planlıyor. Önseçim, temayül yoklaması, merkez yoklaması yapmak suretiyle adaylarını belirleyecek. Benden söylemesi, CHP İstanbul için özel bir çalışma yapıyor.

Günün Önemli Haberleri