ABD'nin Halk Bankası oyunu deşifre edildi Meğer dosya...

Abone ol

Sabah gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu, ABD'deki Halk Bankası davasıyla ilgili çarpıcı bir ayrıntıyı köşesinde paylaştı. Buna göre ABD yönetimi dosyanın kapanma aşamasına gelmesine rağmen, dosyayı New York'taki savcılığa aktararak canlı tutma oyununa başladı.

Halk Bankası üzerinden Türkiye'ye bir oyun daha. Şantaj ve tehdit politikasını ilke edinen ABD yönetiminin çirkin tezgahı deşifre edildi. Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu, piyasalarda zaman zaman manipülasyon aracı olarak kullanılan Halk Bankası olayıyla ilgili önemli bir detayı "ABD... Halkbank... Oyuna dikkat!" başlıklı köşesinde böyle paylaştı.

CEZAİ YAPTIRIM GETİRECEK DELİLLERE ULAŞILAMADI
"Birçok kişiye ilginç gelebilir ama ABD Hazinesi bünyesindeki OFAC (Office of Foreign Assets Control-Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi) Halkbank'ın, İran ticaretine dair tüm bilgi ve belgeleri aldı. Yani, banka gerekli paylaşımı yaptı. Bu da yetmedi, bir bağımsız denetim kurumu detaylı araştırmayı tamamladı. Cezai yaptırım gerektirecek delillere ulaşamadı. Esasen dosya kapanma aşamasına geldi. Bununla birlikte derin ABD, dosyayı New York'taki savcılığa aktararak canlı tutma oyununa başladı.

Ve bu oyun Ankara tarafından deşifre edildi.
Netice OFAC idari bir kuruluş ve kararını bir an önce verebilir. Ama mesele New York'taki mahkeme kurgusunda, "Kısmi de olsa suçlamayı kabul edin. Biz de İran yaptırımları yeniden başlamışken küresel sisteme mesaj verelim" şekline dönüşmüş durumda. Netice... Bu kördüğüm çözülmeden ABD ile ilişkilerde ihtiyatı elden bırakmamakta fayda var!"

Okan Müderrisoğlu'nun yazısının tamamı

Günün Önemli Haberleri