ABD'den kritik YPG açıklaması

Abone ol

ABD'li üst düzey yetkili YPG ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. ABD'li yetkili, "YPG ile ilişkimiz geçici, taktiksel" dedi.

Suriye savaşı boyunca terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG’ye verdiği destekten ötürü Türkiye'nin tepkisini çeken ABD'den üst düzey bir yetkili konuyla alakalı yeni bir açıklama yaptı.

Münbiç'te ortak devriyeyle ilgili açıklama yapan ABD'li üst düzey yetkili, "Devriyelerin başlaması büyük bir başarı. Devriyelerin sıklığına komutanlar karar verecek. Devriyeler Suriye stratejimizin doğal bir parçası" açıklamasında bulundu. 

S-400 KONUSU
Türkiye'nin Rusya'dan almayı planladığı S-400 füze savunma sistemiyle ilgili de görüşlerini dile getiren ABD'li üst düzey yetkili, "Bir daha gözden geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

''TÜRKİYE DE BİZİM ENDİŞELERİMİZİ ANLAMALI''
Fırat'ın doğusuna olası operasyonla ilgili değerlendirmede bulunan ABD'li üst düzey yetkili, "Türkiye'nin endişesini anlıyoruz ancak Türkiye de bizim endişelerimizi anlamalı" dedi.

 3 PKK'LININ BAŞINA ÖDÜL KONULMASI
ABD'nin 3 PKK'lın başına ödül konulmasıyla ilgili şu ifadelere yer verildi; ''Türkiye'nin endişelerine karşılık vermek için atılmış bir adım.''

BİRLİKTE YEMEK YEMİŞLERDİ
İki gün önce gerçekleşen olayda ABD Gaziler Günü nedeniyle, terör örgütünün işgali altından bulunan Münbiç kentinde ABD'li komutan ve askerlerin katıldığı bir yemek organizasyonu tertip edilmişti. Suriye PKK'sının elebaşlarından Şervan Derviş ve terör örgütüne yakın gazeteciler verilen yemeğin fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşmıştı.


ABD’YE GÖRE YPG TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL

Birçok ABD’li ve İngiliz diplomatın YPG ve PKK’nın aynı şemsiye altına olduğunu belirten ve Türkiye’nin ortaya koyduğu somut belge ve bilgilere rağmen YPG ve PKK’yı iki ayrı örgüt olarak değerlendirmekte ısrar eden ABD, en sonunda YPG’yi terör örgütü olarak görmediğini açıkladı. Türkiye’nin PKK ve YPG aynı tezi karşısında uluslararası alanda zor durumda kalmak istemeyen ABD, iki örgüt arasındaki farklılığı vurgulamak için PKK elebaşlarını listeye aldığı belirtiliyor.

Günün Önemli Haberleri