ABD Dışişleri Bakanı'ndan Brunson açıklaması

Abone ol

ABD Dışişyeri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye'de “FETÖ ve PKK adına casusluk yapmak”, “örgüt adına suç işlemek” “askeri casusluk” gibi ağır suçlamalarla yargılanan rahip Brunson'ın durumu konusunda Türk yetkililerle görüşme yapılacağını açıkladı.

Ev hapsi devam eden rahip Andrew Brunson için ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan açıklama geldi. Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin 12 Ekim'de serbest kalabileceğini söylediği Brunson için Bakan Pompeo bu hafta Türk yetkililerle bir konuşma yapmayı planladıklarını ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan rahip Brunson açıklaması geldi. Son dakika gelen açıklamaya göre, Pompeo, "Türk yetkililerle Brunson'ın durumunu bu hafta konuşmayı bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Pastör Andrew Brunson'ın 12 Ekim'deki duruşmada serbest bırakılabileceğini ileri sürmüştü.

Gazeteye konuşan bir Türk yetkili, Brunson'ın Ekim ayındaki duruşmada serbest bırakılması ile ilgili "muhtemel bir sonuç" ifadesini kullanmıştı.

Dolar kuru ne oldu? Dolarda gerileme sürüyor

Rahip Brunson'la ilgili bomba iddia! 12 Ekim’de...

Günün Önemli Haberleri