86 yaşında yeni parti kurdu

Abone ol

DSP'den istifa ederek Türk siyasetinde Ecevit dönemini kapatan Rahşan Hanım; 86 yaşında yeni parti kurarak bir sayfa daha açtı

Rahşan Ecevit yeni parti kurdu.. Yeni oluşumun adı:

Demokratik Sol Halk Partisi.

Rahşan Ecevit, ''Demokratik Sol Partiden (DSP) ayrılanların, Bülent Ecevit'in düşüncelerini yeniden hayata geçirmek için kurulacak Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP) adı altında bir araya gelerek, çalışmalara başladığını'' bildirdi.

86 yaşındaki Rahşan Ecevit, yaptığı yazılı açıklamada, DSP'nin son yıllarda kurucusu Bülent Ecevit'in çizgisinden uzaklaşmaya başladığını, onun düşünce, inanç ve ilkelerinin DSP'nin eylemlerine yansımaz olduğunu savunarak, ''Eylemleri de giderek seyrekleşmeye başlamış, parti adeta hareketsiz kalmış varlığı ile yokluğu bir olmuştu'' değerledirmesinde bulundu.

DSP'DEN AYRILANLAR BURAYA GELSİN

Son kurultayda, ''DSP'nin felsefesi ile yakından uzaktan ilgisi bulunmayan bir genel başkanın seçildiğini'' öne süren Ecevit, ''DSP'nin, demokratik solculuğunu tamamen yitirdiğini'' iddia etti. Ecevit, açıklamasında şunları kaydetti:

''İşte bu nedenlerle DSP'den ayrılanlar, Bülent Ecevit'in düşüncelerini ilk fırsatta yeniden hayata geçirmek üzere AKP'yi iktidardan uzaklaştırmak ve Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışır bir iktidarın oluşmasına katkıda bulunmak için yeni kurulacak olan Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP) adı altında bir araya gelerek çalışmalarına başlamıştır.''

5 VEKİL İŞARET BEKLİYOR

DSP'nin kurucularından Rahşan Ecevit'in partiden istifasının ardından milletvekilleri Emrehan Halıcı, Mücahit Pehlivan, Recai Birgün, Tayfun İçli de ayrılmış, Ahmet Tan da disiplin nedeniyle partiden çıkarılmıştı. Bu 5 milletvekili Ecevit'le birlikte hareket ediyor. Henüz partiyle organik bağları olmadığı öğrenilen bu milletvekillerinin Rahşan Ecevit'ten işaret beklediği konuşuluyor.

TÜRKER'DEN ECEVİT'E YANIT

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Rahşan Ecevit'in kurmaya hazırlandığı partiyle ilgili ilk değrelendirmesini İNTERNETHABER'e yaptı. Türker, "Böyle bir çalışma yaptığı söyleniyor. Ama daha kuruluşunu görmüş değiliz. Parti kurulana kadar bir şey söylemek doğru değil. Başarılar dilerim. Hayırlı olsun. Biz parti olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Günün Önemli Haberleri