600 TL maaş vaadi bizim iddiası

Abone ol

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çattı.

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'de dar gelirli ailelere 600 lira vatandaşlık maaşı bağlanacağını ilk kez kendisinin geçtiğimiz 23 Ocak'ta kendisinin dile getirdiğini öne sürdü. Kurtulmuş, "Bunun kaynağını da 'Benim adım Numan, ben bulurum demiyorum'. Bunların hepsi yazılı. Bunu ilk biz söyledik" dedi.

12 Haziran'daki seçimler öncesi HAS Part İl Başkanlığı'nın İstasyon Meydanı'nda düzenlediği mitinge katılan Genel Başkan Numan Kurtulmuş, yaklaşık bin kişiye seslendi.

Yağmur altında yaptığı konuşmasında 12 Haziran genel seçimlerinin Türkiye'de eski siyasetle yeni siyasetin karşılaştığı bir zemin olacağını belirten HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, siyasetten sadece karşı tarafa hakaret olduğunu anlayan, her gün kamplaşma içerisinde olan, birbiriyle laf yarıştıran, kavga ve hesaplaşma içinde olan eski siyasetin tarihe karışacağını söyledi.

Türkiye'de dar gelirli ailelere 600 lira vatandaşlık maaşı bağlanacağını ilk kez kendisinin geçtiğimiz 23 Ocak'ta kendisinin dile getirdiğini öne süren Kurtulmuş, "Bunun kaynağını da 'Benim adım Numan, ben bulurum demiyorum'. Bunların hepsi yazılı. Bunu ilk biz öyledik. Çünkü insanları yarım ekmeğe muhtaç etmek kadar büyük suç olamaz. Bizim iktidarımızda üç yanlışa düşmeyeceğiz. Asla Firavunlaşmayacağız. Yani yönetimi halka karşı bir zulüm aracı haline dönüştürmeyeceğiz. Asla Karunlaşmayacağız. Milletin malını kimsenin haksız yemesine izin vermeyeceğiz. Yani HAS Parti'nin hırsızları olmayacak. Belamlaşmayacaz, yani yaptığımız yanlışları örtmek için dini kullanmayacak, istismar etmeyeceğiz, ettirmeyeceğiz. Bunu dilimizden çıkan, yüreğimizde yazılı bir söz olarak değil, bütün ruhumuzla yazılmış bir söz olarak kabul edin. Başkaları gibi yapmayacağımız. Yapmayacağımız hiçbir şeyi söylemeyiz. Söylediğimiz her şeyi de bedeli ne olursa olsun yaparız. Bunun için bu kervanı güçlendirin" diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri