4+4+4 milli görüşün projesidir

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, Karabük'te 4+4+4 sistemi ile ilgili konuştu...

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "4 4 4 sistemi asıl itibari ile 4 4 3 olarak milli görüşün projesidir" dedi.

Kamalak, partisinin Karabük İl Başkanlığı tarafından Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen il divan toplantısındaki konuşmasında, Türkiye'de son günlerde gündemde olan eğitimdeki 4 4 4 düzenlemesi ile ilgili olarak iktidara destek verdiklerini söyledi.

İktidara haklı oldukları her alanda destek verdiklerini vurgulayan Kamalak, şöyle konuştu:

"4 4 4 sistemi asıl itibari ile 4 4 3 olarak milli görüşün projesidir. Bu projeyi bu haliyle biz seçim meydanlarında dile getirmiştik. İktidar partisi, Saadet Partisi'nin peşine takılmış görünmemek için son 3'ü 4 yaptı. Kabulümüzdür getirin. Sayın Başbakan bundan kısa bir süre önce dindar nesilden bahsetti. Biz yine dedik ki doğruya doğru, haklıya haklı, getir Başbakanım. Biz de destekliyoruz ama açıklayın. Dindar nesli nasıl yetiştireceksiniz? Biz bu sistemi destekliyoruz ancak bu ülkenin dini İslam'dır. İslam'ın temelinde ise Kur'an-ı Kerim vardır. Kur'an'a dayanmayan bir dindar nesilden bahsetmek mümkün mü? Kur'an'dan beslenmeyen bir neslin dindar olması mümkün değil."

Üç ders zorunlu olsun

Zorunlu eğitimin birinci sınıfından itibaren sonuna kadar Kur'an-ı Kerim, Osmanlıca ve bilimler tarihinin seçmeli ders olmasını istediklerini belirten Kamalak, şöyle devam etti:

"Çanakkale'de şehitler verdik. Onlar bizim dedelerimizdir. Katiller kim? İngiliz, Fransız. Peki o şehit dedelerinizin mezar taşlarını okuyabiliyor musunuz? Okumak istemez misiniz? Elbette istersiniz. İngilizlerin ve Fransızların mezar taşlarını okuyabilirsiniz. Çünkü İngilizce ve Fransızca, o şehitlerin torunlarına, yani sizlerin çocuklarına zorunlu ders olarak okutuluyor. Katillerin ana dillerinin çocuklarımıza zorunlu ders olarak okutulan bir ülkede, kendi şehit dedelerinin mezar taşlarını okuyacak kadar Osmanlıca öğrenme hakları yok mu çocukların. O halde ikinci dersimizde Osmanlıca olsun. Üçüncü dersimizde gelecek nesillerin batı karşısında eziklik duymaması için bilimler tarihi olsun diyoruz."

Önceki gün acı bir haber aldıklarını 12 şehidin acısını yüreklerinde hissettiklerini ifade eden Kamalak, "O şehitlerimize her şeyden önce rahmetler diliyorum. Benim askerimin orada ne işi var. Kimin emrindeler, NATO. NATO kimin emrinde, Amerika. Değerli kardeşlerim sahneleri görebilmek için perdeleri açmak zorundayız" diye kaydetti.

Günün Önemli Haberleri