4. Uluslararası Antalya Yörük Festivali

Abone ol

4’üncü Uluslararası Antalya Yörük Festivali göç duası ve temsili Yörük göçü ile başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Yörük Kültür ve Dayanışma Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenen festival Antalya sokaklarında renkli görüntülere sahne oldu.

 Antalya’da 3 gün boyunca yaşanacak kültür şöleni 4’ncü Uluslararası Antalya Yörük Festivali büyük bir coşkuyla başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda Yörük Ateşi Halk Oyunları gösterisi ve yapılan göç duasının ardından Yörük göçü yapıldı. Deve kervanları, Karaalioğlu Parkı’ndaki festival alanına doğru yola çıkarken,  develer üstünde geleneksel kıyafetleriyle temsili Yörük göçünü yaşattı.

Mehteran önderliğinde gerçekleşen temsili göç, Antalyalıların ve turistlerin meraklı bakışları ve güzergah boyunca oluşan kalabalığın alkışları eşliğinde Karaalioğlu Parkı’na yola çıktı. Yürüyüşe, Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu,  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve eşi Ebru Türel, Ak Parti Antalya eski İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya Yörükler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Duman, Kosova, Karabağ, Gürcistan, Romanya, Bulgaristan, Arnavutluk, İran Yörük Dernek temsilcileri ve halk oyunları ekipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Günün Önemli Haberleri