29 meslek grubuna 1 yıl süre ya alacaklar ya da çalışmayacaklar

Abone ol

Mesleki Yeterlilik Kurumu, 29 meslek grubuna belge zorunluğu getirdi. Buna göre belgesi olmayanlara 1 yıl süre verildi. Bir yıl içinde 29 meslek grubunda yer alıp da belge sahibi olmayanlar artık istihdam edilmeyecek.

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK), milyonlarca çalışanı ilgilendiren bir karara imza attı. Resmi Gazete’de dün yayımlanan karara göre, MYK tehlike içeren çeşitli meslek gruplarında çalışanlar için Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu getirdi. 29 meslek grubunda Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip olmayan kişiler, dünden itibaren 12 ay, yani 1 yıl sonra çalıştırılamayacak.

HANGİ MESLEKLER YER ALIYOR?
Belgeye sahip olabilmek için MYK’nın yetkilendirdiği belgelendirme kuruluşlarına başvurmak gerekiyor. Bu kuruluşların listesine www.myk.gov.tr adresinden ulaşmak mümkün.

Belge zorunluluğu getirilen mesleklerden bazıları şöyle: “Elektrik pano montajcısı, frezeci, inşaat işçisi, köprülü vinç operatörü, liman kuru yük operasyon elemanı, orman üretim işçisi, otomasyon sistemleri montajcısı, otomotiv elektrikçisi, plastik enjeksiyon üretim elemanı, tornacı ve boyama operatörü.”

Günün Önemli Haberleri