28 Şubat MGK zabıtları incelensin

Abone ol

28 Şubat döneminin Adalet Bakanı Şevket Kazan, 28 Şubat gözaltıları ile ilgili açıklama yaptı...

Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı  ve dönemin Adalet Bakanı Şevket Kazan, "28 Şubat günü aşağı yukarı 10 saat süren MGK'daki zabıtların açıklanması, ortaya, yargının önüne konması lazım. Bu MGK'da kim konuşmuş, ne konuşmuş, neler konuşmuş? Bunların açıklanması lazım" dedi.

Kazan partisinin Bursa Osmangazi İlçe Teşkilatı tarafından Günışığı Düğün Salonu'nda düzenlenen "28 Şubat" konulu konferans öncesi gazetelere açıklamalarda bulundu.

28 Şubat soruşturmasının hatırlatılması üzerine gereken incelemelerin elbette yapılacağını belirten Kazan, "Kimler hakkında ne muamele gerekiyorsa mutlaka gerçekleşecek. Her yıl 28 Şubat tarihinde bu olay çok konuşulurdu, ancak ne hikmetse dönemin hesabının sorulması en sona bırakıldı" diye konuştu.

"31 kişi arasında göremediklerimiz var" Yürütülen soruşturmada gerekli çalışmaların tamamlanmasının ardından eksik olan bu tutuklamaların devam edeceğini ve 28 Şubat'ın hesabının mutlaka sorulacağını dile getiren Kazan, şunları kaydetti:

"Türkiye bir an önce huzurla yaşanan bir ülke haline gelmelidir. Artık halkın iradesine gölge düşürülmemelidir ve bu konuda milletimizin en büyük güvencelerinden olan Türk Silahlı Kuvvetleri siyasete alet edilmemelidir. O nedenle bir an önce tahkikatın sona ermesini bekliyoruz. Şu anda basına ismi intikal eden 31 kişi arasında göremediklerimiz var."

BUNUN ARKASI GELECEK

Kazan bir gazetecinin "Bunun arkası gelecek mi?" sorusu üzerine şöyle dedi:
"Tabi bunun arkası gelecek. Bunların hepsinin sırası gelecek, gündeme oturacak. O bakımda hemen neticelenecek, hemen iddianamesi hazırlanacak, hemen mahkemede dava açılacak konumda değiliz şu anda. Şu anda sadece bir takım kaynaklar değerlendiriliyor. Bunların değerlendirilmesi sonucunda da bu harekatın sorumlusu olabilecek kişilerin çerçevesi değerlendirilmeye, toparlanmaya çalışılıyor."

RANTİYECİ MEDYA

"Batı Çalışma Grubu diye bir grup var. Bunu duyuyoruz yani" diyen Kazan, Şöyle devam etti:
"Bu grup sadece askerlerden ibaret değil ki. Bunların içinde o dönemde rantiyeci medya dediğimiz sorumlular var. Her Allah'ın günü adete Refah hükümetine hakaret eden yayınları yapan sorumlular var. 11 Aralık'tan 20 Aralık'a kadar bazı gazetelerde aynı tarzda verilen ilanlar var. Tek sayfa ilanlar. Kim düzenliyor bunları. Kim ne yapmak istiyor? Halkı ayaklandırmak istiyor bunlar. Başka bir şey değil. O nedenle araştırılacak çok daha yönü var."

MGK'DAKİ ZABITLAR

O dönemde demokrasinin demokrasi adına kesintiye uğratıldığını kaydeden Kazan, "İşin acıklı tarafı bu. İnşallah yapılacak araştırmalar sonucunda çerçeve biraz daha genişleyecektir. 28 Şubat'ın en önemli yönü, şu anda Milli Güvenlik Genel Sekreterliği'nde mevcut olan 28 Şubat günü aşağı yukarı 10 saat süren MGK'daki zabıtların açıklanması, ortaya, yargının önüne konması lazım. Bu MGK'da kim konuşmuş, ne konuşmuş, neler konuşmuş? Bunların açıklanması lazım" diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri