21 milyon dolarlık alışveriş sonu oldu ! Meğer kimin eşiymiş

Abone ol

İNGİLTERE'de 21 milyon dolarlık alışverişi ile kendini ele veren Zamira Haciyeva hakkında flaş gelişme yaşandı. Parasının kaynağını açıklayamayan Haciyeva gözaltına alındı. Bakın olay kadın kimin eşiydi.

İNGİLTERE yolsuzlukla mücadele kapsamında Açıklanmamış Servet Düzeni adı verilen yeni bir kanun çıkarmıştı. Bu kanunun ilk kurbanı ise Azeri bir kadın oldu. Başkent Londra'daki lüks alışveriş mağazası Harrods'ta 10 yılda 21 milyon dolar harcayan Azerbaycanlı Zamira Haciyeva takibe alınmıştı.

Geçen ay tespit edilen olayın ardından Haciyeva'ya İngiltere Ulusal Suçlar Dairesi tarafından parasının kaynağını açıklaması için süre verilmişti. Bu sürede servetinin kaynağını açıklayamayan Zamira Haciyeva gözaltına alındı.

Eşi kim?
35 kredi kartıyla lüksün zirvesinde yaşayan Zamira Haciyeva'nın 2 yıl önce yolsuzluktan 15 yıl hüküm giyen Azerbaycan Halk Bankası eski Başkanı Cihangir Haciyev'in eşi olduğu ortaya çıkmıştı. Azerbeycan'da hakkında yakalama kararı olan genç kadının şimdi Azerbaycan'a iade edilebileceği belirtiliyor.

Yeni çıkarılan ve yolsuzlukla mücadeleyi hedefleyen bu yasaya göre büyük harcamalar yapan gizli zenginler, servetlerinin kaynağını açıklamak zorunda.

Kefalet duruşmasında müsrif denildi
Kefalet duruşmasında savcılar, Haciyeva'nın ülkeden kaçma riski bulunması nedeniyle serbest bırakılmamasını istedi. Avukatları ise Haciyeva'nın "dolandırıcı" değil "müsrif" bir olduğunu ve ülkeden kaçma riski bulunmadığını savundu.

Üst düzey bölge hakimi Emma Arbyhnot, Haciyeva'nın 500 bin Sterlin kefalet ödemesi, Knightsbridge'teki evinde kalması, M25 otoyolunun dış bölümüne seyahat etmemesi ve polise her gün bildirimde bulunması şartıyla serbest bırakılabileceğini açıkladı. Ancak savcılar kararı hemen temyize götürdü. Bu da Haciyeva'nın serbest bırakılmayacağı anlamına geliyor.

21 milyon dolarlık alışveriş yapan Haciyeva lüks bir jet dahi almış işte serveti...

Günün Önemli Haberleri