2017 Miraç Kandili 23 Nisan'da önemi fazileti nedir?

Abone ol

Miraç Kandili 23.04.2017 pazar gecesi ifa edilecek. Peki Miraç Kandili fazileti ve önemi nedir? Miraç ne demektir? Sizler için Miraç Kandili duası, namazı ve ibadetleri ile Miraç kandilinin önemini derledik.

Miraç Kandili bu sene ne zaman ve hangi güne denk geliyor sorusunun yanıtını Diyanet'in 2017 yılı dini günler takvimi verdi. Buna göre Miraç Kandili bu sene çocuk bayramını da kutlayacağımız 23 Nisan 2017 tarihinde olacak. Peki pazar gününe denk gelen Peki Miraç Kandili'nin önemi nedir bu gecede ne olmuştur?

Önce Miraç ne demek onunla başlayalım. Miraç kelime manası olarak "merdiven", "yükselecek yer", "en yüksek makam" anlamına gelmektedir. Miraç Kandili Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in göğe yükseldiği gecedir ve bu sebeple İslam alemi için önemlidir. Miraç Kandili'nde edilen dualar kabul olur kılınan namazlara sayısız sevap yazılır.

Peki Miraç Kandili namazı ve duası nasıldır? Kandil namazı saat kaçta nasıl niyet edilerek kılınır? Yeri gelmişken Miraç Kandili namazı ve dualarına ilişkin kısa bilgiler de aktaralım.

Miraç kandili namazı : Miraç Kandili namazın müslümanlara hediye olduğu gecedir. Miraç gecesinde Hazreti Muhammed göğe yükseldikten sonra dönüşte ümmetine 5 vakit namazı getirmiştir. Haliyle Miraç kandilinde kılınacak namazlar önemli ve özeldir. Miraç kandili gecesinde 12 rekatlık hacet namazı kılınması öneriliyor. Miraç namazını yatsı namazından imsak vaktine kadar herhangi bir saatte kılabilirsiniz. Miraç Kandili namazına niyet ederken "Ya Rabbi , rıza-i şerifin için niyet eyledim namaza. Bu gece yedi kat gökleri ve bütün esrarını göstererek muhabbetin ile müşerref kıldığın sevgili Habibin Resul-i Zişan Efendimiz hürmetine ben aciz kulunu afv-ı ilahine , feyz-i ilahine , rıza-i ilahine mazhar eyle” denilir.

Miraç Kandili hacet namazı kılınışı : Miraç gecesinde kılınacak olan namaz 12 rekat Hacet veya tesbih namazıdır. Miraç gecesi nafile hacet namazının kılınışı iki rekatta bir selam vererek olur. Miraç gecesi hacet namazının Ayetel Kürsi ile kılınışının ayrıntılı tarifi şu şekilde;
Hacet namazı 1. rekatta: Subhaneke + Fatiha + 3 Âyetel Kürsî / Hacet namazı 2. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas. /
Hacet namazı 2. Rekâtin sonunda: Ettehiyyâtü +salli +barik / Hacet namazı 3. Rekâtta: Subhaneke + Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas. /
Hacet namazı 4. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas. / Rekâtin sonunda: Ettehiyyâtü + Allahümme salli + Allahümme bârik +Rabbenâ duaları okunur. Hacet namazını bu şekilde 12 rekata tamamlarsınız.

Miraç kandilinde okunacak dualar : Miraç Kandili İslam alimleri tarafından ikinci Kadir Gecesi olarak nitelenir. Haliyle Miraç Gecesinde edilen dualar geri çevrilmez. Haliyle bu gecede bolca dua edilmeli. Miraç gecesinde namazı kıldıktan sonra gönlünüzden geldiği gibi dua edebilir, ne hacetiniz varsa bunu yaradandan dileyebilirsiniz. Miraç Kandili'nde Nihat Hatipoğlu şu şekilde dua ediyor;

Günün Önemli Haberleri