15 yaşındaki Türk yarışçı Can Öncü'den tarihi zafer!

15 yaşındaki Türk yarışçı Can Öncü, Moto3'ün son etabı olan Valencia Gran Prix'sinde 1. olarak Moto GP kategorilerinde yarış kazanan en genç yarışçı unvanını kazandı.

15 yaşındaki Türk yarışçı Can Öncü, ilk kez yarıştığı motosiklet dünyasının en prestijli yarışı Moto3'ün son etabı olan Valencia Gran Prix'sinde 1. olarak Moto GP kategorilerinde yarış kazanan en genç yarışçı unvanını kazandı. Öncü bunun yanı sıra Moto3 tarihinin en genç yarışçısı ve Moto GP kategorilerinde yarış kazanan ilk Türk olma unvanlarının da sahibi oldu.

Yarışa dördüncü sıradan başlayan Can Öncü, ilk turda üçüncülüğe çıkmayı başarırken, pek çok sürücü ıslak zeminde kaza yapmaktan kurtulamadılar.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Tony Arbolino başlangıçta iyi bir startla yerini korurken, Marco Bezzecchi altıncı sıradan ikinciliğe çıktı.

Can Öncü bitime 22 tur kala pist dışına taşıp, biraz geriye düşse de üçüncülüğünü kordu. Yalnızca iki tur sonra Bezzecchi dördüncü virajda motosikletinin kontrolünü kaybetti ve yerde kaldı.

 Bitime 12 tur kala Tony Arbolino, 2.8 saniye farkla ilk sırada gidiyordu ancak dördüncü virajda motosikletinin kontrolünü kaybetti ve yarış dışı kaldı.Bunun üzerine Can Öncü kariyerinin ilk yarışında liderliğe yükseldi.

Diğer Videolar