13 Eylül'de ilk ceza namaz kılanlara

Abone ol

DSP Genel Başkanı Masum Türker, referandum için öyle sözler etti ki Erdoğan'ı kızdıracak!

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Anayasa değiştiği zaman ilk cezanın namaz kılanlara verileceğini öne sürerek ''Bunlar camide namaz kılarken dedikodumu yapıyorlar, engelliyorum. Camiye 15'er kişi girsin diyecek'' dedi.

Türker, partisince Bartın'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 12 Eylülde gerçekleştirilecek halk oylamasında 'hayır' oyu kullanacaklarını ve bunun birçok nedeni olduğunu söyledi.

''İLK CEZAYI NAMAZ KILANLARA VERECEKLER''

Türkiye'de onurlu hakim ve polislerin olduğunu belirten, ancak Başbakanın bunları istemediğini öne süren Türker, şöyle devam etti:

''O istediği gibi oynatacağı, insanları dinleyeceği, yatak odasına girebileceği polisler, hakimler istiyor. Bunları yapamıyor mu? Sağlam yapamıyor. Biraz daha açılarak yapmak istiyor. İşte bu anayasayı bunun için değişiyor. Anayasadaki engelliler ve kadınlar için pozitif ayrımcılık bunların hepsi süs. Şu anda namaz kılanlar camiden çıkıyor. Ama anayasa değiştiği zaman ilk cezayı namaz kılanlara verecekler. 'Bunlar camide namaz kılarken dedikodumu yapıyorlar, engelliyorum. Camiye 15'er kişi girsin' diyecek. Bunu nereden çıkarıyorum; bunun benzerini aynı maddeyle bir zamanlar Hitler yaptı. Bu anayasa değişikliğinde 3 önemli madde var ve bu maddeler bizim hayatımızı karartacak.''

''HSYK'YI ELE GEÇİRMEK İSTİYOR''

İktidarın, Hakimler Savcılar Yüksel Kurulunu (HSYK) ele geçirmek için Anayasayı değiştirmek istediğini savunan Türker, şunları söyledi:

''Kendisi belli cemaatlere, tarikatlara, etnik kitlelere mensup insanların Yargıtay üyesi olmasını sağlayacak. Sizin davanıza bakılırsa o zaman hukuk geçerli olmayacak. Hakim bir karar verecek, Yargıtaya gidildiği zaman taraftarları olduğu için o karar onanacak. Tayyip Erdoğan'ın değiştirmek istediği başka şey, Anayasa Mahkemesidir. Erdoğan niye acele ediyor, seneye seçim var ya gidip gelmemek var. Gidip gelmeyeceğini biliyor, bunun için anayasayı değiştirmek istiyor. Anayasa değişince istediği kanunu çıkaracak. İlk hedefi nedir biliyor musunuz? Bütün partileri kapatmak.''

Referandumda 'evet' diyenlerin dikta rejimini istediklerini ileri süren Türker, ''Evet diyenler Atatürk rejiminin değişmesini, cumhuriyetin yok olmasını, demokrasinin artık tarihe gömülmesini istiyorlar. Hayır diyenler ise 'diktaya hayır' diyor, Atatürk'e, demokrasiye, sesi çıkmayan güçsüz vatandaşa sahip çıkıyorlar'' dedi.

Türker, miting sonrasında Bartın Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'nı ziyaret ederek, Oda Başkanı Aykut Oktay Ulu ile görüştü.


Günün Önemli Haberleri