1 dolar kaç TL 18.01.2017 dolar kuru fiyatı tahminleri

Abone ol

1 dolar kaç TL oldu sorusunun bugünkü yanıtı 3.77 lira. 18 Ocak 2017 dolar kuru alış satış fiyatları ile Dolar/TL tahminleri internethaber.com'da.

Bankalararası piyasada dolar 3,77 civarında hareket ediyor. Piyasalar Merkez Bankası'nın adımlarını takip ediyor. Euro da 4,03'ün üzerinde işlem görüyor. 

Teknik açıdan dolar/TL için 3,75 seviyesinin destek olarak öne çıktığını belirten analistler, 3,81'in ise direnç konumunda bulunduğunu belirtiyor.

MERKEZ'İN ADIMLARI ETKİLİ

MERKEZ'DEN BİR HAMLE DAHA Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bugün de 1 hafta vadeli repo ihalesi açmadı. Merkez Bankası, bu hafta Pazartesi ve Salı ile geçen hafta Perşembe ve Cuma günleri de repo ihalesi açmamıştı.

Perşembe gününden beri miktar yöntemiyle repo ihalesi açmayarak "örtülü faiz artırımı" yapan Merkez Bankası, dün son olarak TL depoları karşılığı döviz depoları piyasasının açılmasına karar verdi. 

Bankacıların pratikte bir swap işlemi olarak adlandırdıkları son adım Merkez Bankası'nın bankalara TL karşılığı önceden belirlenmiş bir vadede döviz sağlaması, vade sonunda da ilgili miktarların yeniden iadesi olarak biliniyor.

Bankalar Merkez Bankası'nın yüzde 10 faiz ile fonlama yaptığı geç likidite penceresi imkanından dün 28 milyar TL'nin üzerinde yararlanırken, ortalama fonlama maliyetinin yüzde 9'un üzerine çıktığı hesaplanıyor.

Merkez Bankası kritik faiz toplantısını 24 Ocak'ta gerçekleştirecek. Merkez'in bu toplantıda alacağı önlemler ve vereceği mesajlar doların yönünde belirleyici olacak.

DOLAR ENDEKSİNDE TRUMP ETKİSİ

ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump'ın doların çok değerli olduğu söylemesinin ardından dolar endeksi bir ayın en düşüğüne indi.

Doların belli başlı altı para birimi karşısındaki değerini gösteren endeks 100.26'ya kadar gerileyerek 8 Aralık'tan bu yana en düşük seviyeyi gördükten sonra 100.50 düzeyinde bulunuyor.

DOLAR TAHMİNLERİ

En son dolar tahminleri Deutsche Bank ve UBS'den geldi. 

Deutsche Bank, Türk Lirası'nda beklentisinin aşağı yönlü kaldığını kaydetti.

Banka analistleri, aylık "EMEA (Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika)" repaorunda, Tür Lirası'nın daha da düşük performans göstermesi için alan olduğunu kaydetti.

Banka, 4. çeyrekte Dolar/TL kuru için tahminini 3.90 olarak açıkladı.

DOLAR/TL 2018 SONUNDA 4.50 TL OLACAK!

UBS'in Dolar/TL 'de 2017 sonu için tahmini 4.00, 2018 sonu tahminiyse 4.50 seviyesinde bulunuyor.

UBS analistleri Türk lirasının çıpalanması için TCMB'nin en az 200 baz puan faiz artırımı yapması gerektiğini belirtiyor.

Günün Önemli Haberleri