BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Altın fiyatları neden düşmedi çeyrek altına hücum!

Altın fiyatları güne sakin başladı. Geçen hafta savaş endişesiyle rekor kırarak 182 lirayı gören gram altın bugün 177 seviyesinde. Belirsizliğin devam ettiği dönemde yatırımcı güvenli liman olarak gördüğü altına yönelince fiyatlar düşmedi. Peki çeyrek altın ne kadar oldu? Altın fiyatları düşer mi yükselir mi? İşte yanıtı...

Abone ol

Altın fiyatları güvenli liman etkisiyle yükselirken; ons altın 1347 dolardan, gram altın 177,3 liradan, çeyrek altın ise 291 liradan alıcı buldu. Kapanışta bir miktar düşüş yaşandı. Gram altın 177 çeyrek 289 lira oldu.

Geçen haftanın son işlem gününde dolar kuru ve altının ons fiyatındaki değer kayıplarının etkisiyle satış ağırlıklı bir seyir izlese de altının gram fiyatı günü önceki kapanışa göre yüzde 0,4 artışla 177,2  liradan tamamladı.

İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 177,00 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 1.184,00 lira oldu.

İstanbul Kapalıçarşı'da alınıp satılan altın türlerinin, cuma günkü kapanış ve bugün açılış fiyatları(TL) şöyle:

ALTIN FİYATLARI NEDEN DÜŞMÜYOR

Uzmanlara göre para piyasalarındaki belirsizlik devam ediyor. ABD'nin Çin'le olan ticaret savaşında henüz olumlu bir gelişme yaşanmazken öten yandan Suriye üzerinden Rusya ile başta ABD olmak üzere batı ülkelerinin ters düşmesi zaten tansiyonu yüksek olan piyasalarda gerilimi artırdı. Yatırımcılar da bu dönemde daha çok güvenli liman altına yöneldi. Bu da altın fiyatlarının belli seviyenin altına düşmemesine neden oldu.

Asya piyasalarında sabah saatlerinde satış ağırlıklı bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,25 azalışla 1.341,9 dolardan işlem gördü.

AA Finans Analisti İslam Memiş, Rusya ve İran'a karşı gelebilecek yeni yaptırımlar ya da ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni açıklamalarının  piyasaların yakın takibinde olacağını ifade etti.

Bu hafta altının ons fiyatının 1.328-1.358 dolar aralığında işlemler gerçekleştirmesini beklediğini söyleyen Memiş, altının gram fiyatında 175 liranın destek, 180 liranın direnç konumunda bulunduğunu belirtti.

Memiş, bugün yurt içinde mart ayı bütçe dengesi, ABD'de perakende satışlar, New York Fed sanayi endeksi ve işletme stokları verilerinin takip edileceğini dile getirdi.