BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.501,04
HABER /  GÜNCEL

Altaylı-Peker düellosunda yeni perde

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, organize suç örgütü liderliğinden hükümlü Sedat Peker ile yaşadığı polemiğin ardından, isim vermeden Peker hakkında yargı sürecini başlattığını duyurdu.

Abone ol

Habertürk yazarı Fatih Altay'lı ile Sedat Peker arasındaki söz düellosunda yeni bir gelişme yaşandı. Yazar, 'Altaylı’nın başına geleceklerden sorumlu olmayacağımı şimdiden açıklıyorum' diyen organize suç örgütü liderliğinden hükümlü Sedat Peker hakkında yargı sürecini başlattığını duyurdu. Altaylı yazısında Peker'in ismini kullanmadı.

Altaylı, geçen hafta kaleme aldığı yazısında "En havalı “baba”lardan Sedat Peker Antalya’da kaldığı otelden iç çamaşırlarıyla gözaltına alınırken çekilen görüntüler, hâlâ aklımdadır. (…) Mafyayla köküne kadar mücadele eden bir partiden, bugün bu noktaya gelindiyse “Yeni Türkiye” de “eskiyor” demektir. Eskimeyi bundan daha iyi hiçbir şey göstermez" diyerek AK Parti'yi eleştirmiş, Peker buna karşılık Twitter'da yayınladığı mesajda "Gençliğimin hücrelerde geçmesine sebep olanların başında gelmiş olmana rağmen halen daha hayattasın. Seni bugüne kadar öldürmemiş olmam bile benim suç örgütü lideri olmadığımın en büyük kanıtıdır" demişti.

Altaylı bunun ardından "Bu yazıyı Türkiye'nin cumhuriyet savcılarına yazıyorum" diye başladığı yazısında "Şu andan itibaren başıma bir şey gelirse, kafama taş düşerse, bir otomobil çarparsa, yolda ayağım kayıp düşersem, durduk yerde birileri üzerime saldırıp beni dövmeye kalkışırsa, kaza geçirirsem, üzerime ağaç devrilirse sorumlusu Sedat Peker’dir" ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine Peker, "Altaylı’nın başına geleceklerden sorumlu olmayacağımı şimdiden açıklıyorum (…) Beni zor durumda bırakmaya çalışıyorlar" demişti.

Fatih Altaylı'nın bugünkü yazısındaki ilgili bölümü şöyle:

Gazeteciliğin en kötü tarafı, asla muhatap olmayacağınız kişilerle muhatap oluyormuş gibi görünmektir.

Adını bu köşeye koymaktan dahi hicap duyduğum kişi, benimle ilgili olarak “av mevsimi” gibi boyundan büyük laflar etmiş.

Ben de “yargı mevsimi”ni başlattım ve geçen hafta bu kişiyle ilgili olarak savcılıklara gidip suç duyurusunda bulundum, “yargı süreci”ni başlattım.

Hangi mevsimi yaşadığını Türk adaletine anlatır artık.