BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.506,82
HABER /  GÜNCEL

Almanya ve İsveç'te çifte saldırı neler oluyor?

ALMANYA'nın Münih kentindeki bir metro istasyonunda silahlı saldırı oldu. Almanya'daki haberin hemen ardından bir saldırı bilgisi de İsveç'ten geldi. İsveç'te bir kamyonet araçların üzerine sürdü.

Abone ol

ALMANYA'nın Münih kentindeki Unterföhring metro istasyonunda silahlı saldırı olduğu ifade edildi. Tren istasyonunun polis tarafından boşaltıldığı ifade ediliyor. Alman Bild gazetesi, saldırıda bir kadın polisin başından yaralandığını, bunun yanı sıra iki kişinin de yaralandığını yazdı. İsveç'te ise yayaların bulunduğu bir meydana giren bir kamyonet araçlara çarparak durdu. Sürücünün koşarak uzaklaştığı belirtiliyor.

Alman basınına konuşan bir polis sözcüsü, olayda bir kadın polisin yaralandığını aktardı. Polis, olayın 'muhtemelen' bir terör saldırısı olmadığını belirtirken, olayın kontrol altına alındığı belirtildi. Saldırganın gözaltına alındığı ifade edildi. 

İSVEÇ ALARMA GEÇTİ, SÜRÜCÜ KAÇTI

Öte yandan, İsveç’in başkenti Stockholm’de Södermalm bölgesinde bir kamyonet genelde yayaların kullandığı alana girdi. Araçlara çarptıktan sonra bir direğe çarparak duran kamyonetin sürücüsü kaçtı. Görgü tanıkları, kaçan sürücüyü bir kişinin yakalamaya çalıştığı ancak başaramadığını belirtti.

Olay yerinde çok sayıda ambulans, kurtarma ekibi, sivil ve resmi polis ekibi ile helikopter sevk edildi. Kamyonetin çarptığı bir ticari taksi sürücüsü yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Alınan bilgilere göre şehrin diğer bölgelerinde de polisin yoğun olarak devriye gezdiği ve sürücünün olası kaçış yollarını engellemeye yönelik tedbirler aldığı belirtildi.

Almanya metroda saldırı olay yerinden ilk görüntüler