BIST 9.561
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.480,13
HABER /  EKONOMİ

Alman bankasından dolar yorumu! Bakın kaç lira olacakmış

Dolardaki yükselişe karşı bazı çevreler ısrarla Merkez Bankası'nın faiz artırması gerektiğini dillendirirken, Alman bankası Commerzbank'tan dikkat çeken bir Türkiye açıklaması geldi. Bankanın analisti Merkez'in müdahalede gecikmesi halinde doların 6 lirayı bulabileceğini öne sürdü.

Abone ol

Almanya merkezli Commerzbank'ın analisti Tatha Ghose, Türk Lirası'nın dolar ve euro karşısında salı günü geldiği rekor düşük seviyelerin ardından yayınladığı raporda, liradaki düşüşe rağmen TCMB'nin 'yaşam belirtisi göstermediğini' belirtti. Analiste göre TCMB 7 Haziran'daki PPK toplantısına kadar adım atmazsa dolar 6 lirayı bulabilir.

Bloomberg HT'nin rapordan aktardığına göre Almanya'nın ikinci büyük bankası Commerzbank, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz artırmak için 7 Haziran'daki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısını bekleme gibi bir seçeneğinin dahi olmadığı görüşünde.  

"GEÇEN AY FAİZ ARTIRIMI OLSAYDI DOLAR 4 LİRA OLURDU AMA..."
Analist Ghose'un ifadesine göre, TCMB'nin geçtiğimiz ay faiz artırmış olma durumu, Dolar/TL'yi 4.00 seviyesinde sabitleyebilecekken, bu faiz artışının şu an gerçekleşmesi, kuru ancak 4.30-4.50 seviyelerinde tutabilir. 

"6 LİRAYI BULABİLİR"

Commerzbank analisti, Merkez Bankası'nın faiz artışı için haziranı beklemesinin, söz konusu seviyeyi tahminen 6 lirayı çekebileceği yönünde görüş bildirdi. 

Dolar daha da yükselir 5 lira olur mu? İşte 10 yılın kur fiyatları

Geceleri Türkiye'ye bunu yapıyorlar! 3 haftadır doları...