BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,06
ALTIN 2.326,32

Akrep Burcunda Dolunay! Satürn Korkularımızla Yüzleştirebilir...

14 Mayıs’ da saat 22:15’ de Güneş ve Ay Boğa-Akrep hattında karşı karşıya gelecek ve 23 derece Akrep burcunda Dolunay oluşacak.

 

14 Mayıs’ da saat 22:15’ de Güneş ve Ay Boğa-Akrep hattında karşı karşıya gelecek ve 23 derece Akrep burcunda Dolunay oluşacak.

Her ay yaşadığımız dolunaylar Yeni Ay’da başlayan girişimlerin olgunlaştığı, sonuçlar verdiği dönemlerdir. Boğa-Akrep aksı maddi manevi sahip olduğumuz değerler ve onları başkası ile paylaştığımız alandır. Benim ve bizim kavramları arasında denge oluşturmamız gerekir.

Akrep sabit nitelik ve su elementinden bir burç olarak yoğun, derin ve saplantılı duygulara, ruh, beden, ölüm, ölüm ötesi, cinsellik, dönüşüm, hisseli paralar, gizli kavramlar, yer altı kaynakları, madenler ile bağlantılıdır.

Ay Akrep burcunda rahat bir pozisyonda değildir. Dolunaylar da ruhsal hassasiyetin arttığı bir dönemdir. Dolayısıyla bu dolunay duygularımızın daha çok zararlı yönlerini ortaya çıkarabilir. Tutku, saplantı, baskı, kuşku, kuruntu, kıskançlık Akrep burcunun en belirgin özellikleridir. Dolunay ve yakınlarında bu duygularla daha fazla baş etmeye çalışabiliriz.

Dolunay sırasında gökyüzünde gezegenlerin pozisyonlarına baktığımızda dolunay yöneticisi Mars’ın Terazi burcunda retro olduğunu görüyoruz. Terazi burcunun yöneticisi Venüs ise Koç burcunda zarar aldığı bir konumda bulunuyor. İki gezegen arasında karşılıklı ağırlama olduğu için etkileri artıyor. Venüs Akrep burcunun modern yöneticisi Plüton ile kare açı yapıyor. Sadece bu açı bile ilişkiler konusunda takıntı, baskı ve zorlayıcı durumlara neden olabilir.

Bu dolunayda her türlü ilişki, evlilik, ortaklık, işbirlikleri bazı sınavları vermek zorunda kalabilir. İlişkiler ve paylaşılan değerler, özellikle duygular, cinsellik ve para yine gündemde olacak.

Dolunay ile kavuşan Satürn işleri daha zorlaştırıyor. Satürn kısıtlar, engeller ve geçmiş hatalarla yüzleştirir. Eğer yanlış davranışlarınız ve ihmalleriniz olmuşsa bedel ödemeniz gerekebilir.

Dolunay oldukça güçlü bir yıldız olan Agena ile birleşiyor. Venüs ve Jüpiter karakterindeki bu yıldız büyük başarılar verebilir. Ancak şu anda Mars ve Venüs’ün zararlı durumu ve Satürn etkisi hem aşk ilişkilerinde ve ortaklıklarda hem de iş ve maddi konularda sıkıntı yaratma potansiyeline sahip. Kişisel haritalardaki yerleşimlere göre etkiler değişebilir tabii…

Dolunay en fazla sabit grup burçları etkileyecektir. 12-16 Mayıs Boğalar, 14-18 Ağustos Aslanlar, 14-18 Kasım Akrepler, 10-14 Şubat Kovalar bu dolunayın etkilerini yoğun olarak hissedebilirler. Öncü grup burçlar Akrep burcunun yöneticilerinin sert yerleşimi nedeniyle etki almaya devam edebilirler.

Sorunlu ilişkiler bu dönemde bitme noktasına gelebilir. Aşk, cinsellik ile ilgili konularda gizli durumlar ortaya çıkabilir, skandallarla karşılaşabiliriz. Yoğun tutkular, saplantılı ilişkiler, taciz, sapkınlıklar, şiddet, cinayetler olabilir. Sevdiğimiz kişileri kaybedebiliriz. Satürn hasta ve yaşça olgun kişilere de dikkat çekiyor. Akrep sonuçta ölüm ve dönüşüm enerjileri taşıyan bir burç. 

Maddi konular özelikle hisseli paralar konusunda zorlayıcı durumlar oluşabilir. Boşanmalarda ortaya çıkan nafaka, tazminat vb., ihmal edilmiş, borçlar, vergiler, haciz, ölüm sonrası oluşan miras, sigorta, emeklilik, ikramiye vb. kavramlar bu dolunay yakınlarında daha fazla gündemimizde olabilir.

Ruhsal olarak sakin kalmak ve dengeli davranmak bu dolunayda zor olabilir. Karamsar ve depresif duygular yoğunlaşabilir. Derin kuşkular, kıskançlıklar,hırs, takıntılı düşüncelerle ile paranoyalar oluşturabiliriz. Özellikle ruhsal ve sinirsel hassasiyeti olan kişilerin 12-16 Mayıs arası dikkatli olması gerekiyor. Eğer çevremizde güvenmediğimiz kişiler varsa onlardan uzak durmak bir önlem olabilir. Issız ve güvensiz yerlerde özellikle yalnız başımıza bulunmamalıyız. Her türlü suç, hırsızlık, taciz, sapkınlık, şiddet olayları dolunay dönemlerinde artış gösterebilir. Özellikle bu dolunay bir Akrep dolunayı olursa!

Toplumsal olarak kriminal olaylar artış gösterebilir. Gizli örgütler, çeteler, organize suçlar, terör, cinsel suçlar, kadına yönelik şiddet sorun oluşturabilir. Mars ve Plüton etkisi patlamalar, kazalar, toprak ve yer altıyla ilgili felaketlere yol açabilir. Bunun yanı sıra maddi ve ekonomik durumlar, bankalar, krediler, borçlar, sigortalar ile ilgili bazı gelişmeler olabilir.

Akrep burcu vücudumuzda boşaltım organları ve cinsel bölgeleri yönetir. Cinsel bölgelerde sorunlar, enfeksiyonlar, idrar yolları, böbrek hastalıkları artış gösterebilir. Kronik sorunlar varsa Satürn bu alanlarda zorlayabilir.

Dolunayda yoğun, karışık ve zararlı duygularımızı sakinleştirmek için manevi ve ruhsal çalışmalar yapabiliriz. Sezgilerimiz çok güçlü olacağı için bizim için bizim için neyin gerekli neyin gereksiz olduğunu hissedebiliriz. Bunun için ruhumuzu ve zihnimizi sakinleştirmemiz gerekecektir. Hayatımızdan çıkarmak istediğimiz kavramlarda daha kararlı bir şekilde hareket edebiliriz. Güçlü dönüşüm enerjileri taşıyan bu dolunay bağımlılıklar ve zararlı alışkanlıklardan kurtulmak için de değerlendirilebilir.

 

DOLUNAY TÜRKİYE’Yİ NASIL ETKİLER?

Akrep dolunay’ı Akrep olan ülkemiz için kuşkusuz önemli olacaktır. Horoskopumuzun beşinci evinde Akrep stelyumu var. Satürn şu sıralarda Venüs üzerinde bulunuyor. Dolunay’ da natal Jüpiter ile temas ediyor. Beşinci ev halkı, refah ve mutluluğu, çocuklar, gençler, kadınlar, doğum, eğlence, turizm, sanat, sanatçılar, spekülatif piyasaları yönetir.

Satürn iki yıldır bu bölgede ve şu sıralarda evin yöneticisi Venüs’ün üzerinde… Çocuklar ve kadınların son günlerde hemen hemen her gün maruz kaldığı zor durumlar herkes tarafından izleniyor. Jüpiter natal onuncu evi (toplum önündeki kişileri, lider ve yöneticileri )ve altıncı evi ( kamu çalışanları, hizmetliler, memurlar, işçiler, güvenlik ve sağlık) yönetiyor.  Satürn etkili bir dolunay ülke için de keyifli etkiler vermiyor. Transit Mars’ın Mars üzerinde olması ve Plüton karesi yine şiddet, kaza, patlama, terör ve ölüm olaylarını arttırabilir.

Dolunaylar bulunduğu bölgeyi aydınlatır ve gizli gerçekleri ortaya çıkarır. Tepkileri ve etkileri kontrol etmek kolay olmayabilir. Lider ve yöneticilerle ilgili bilinmeyen gizli durumlar açığa çıkabilir. Sanatçılar ve ünlüler ile ilgili halkı etkileyebilecek kayıplar meydana gelebilir. Spekülatif piyasalar ve ekonomiye de dikkat etmek gerekiyor.

( Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız hemen  sorup öğrenebilirsiniz)

 (21 Mart - 20 Nisan) 

Akrep burcunda yaşanacak dolunay sizin sekizinci evinizde etkili olacak. Ortaklı gelirler, prim, sigorta, vergi, kredi, miras, nafaka vb. konularda bu dolunayda önemli kavramlar karşınıza çıkabilir. Bunun yanı sıra, ölüm, ruhsal gelişim, cinsellik, ameliyatlar da bu dolunayın ana konuları arasında yer alıyor. Dolunay yöneticisi Mars’ın Terazi burcunda retro pozisyonda yedinci evinizde yer alması ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili maddi manevi paylaşımlara dikkat çekiyor.

Dolunaylar sonlanmaları, dönüşümleri de temsil ederler. Hayatınızdaki bazı kavramlarda gerek fiziksel gerekse ruhsal olarak önemli dönüşümler yaşayabilirsiniz. Dolunay ile kavuşan Satürn sorumlu davranmamız gerektiğini ve eğer ihmal ettiğimiz kavramlar varsa bunlarla da yüzleşebileceğimizi işaret ediyor. Kendinizi biraz karamsar ve gergin hissedebileceğiniz bu dönemde Kronik bir sağlık sorunu nedeniyle operasyon ve ameliyat da gündeme gelebilir.
Güneş ve Satürn’ün karşıt pozisyonu otorite kavramları ve maddi yükümlülüklerimiz ile ilgili sınavları ve aynı zamanda çözüm yollarını karşımıza net bir şekilde çıkarabilir.

 (21 Nisan - 21 Mayıs) 

Akrep burcunda yaşanacak dolunay ilişkiler ve ortaklıklarınıza dikkat çekiyor. Dolunay yöneticisi Mars ve Venüs arasındaki sert etkileşimler ve dolunay ile kavuşan Satürn ilişkilerinizde mücadeleler, çekişmeler meydana getirebilir. Kişisel istekleriniz ile karşınızdaki kişiye olan sorumluluklarınız arasında bir denge oluşturmak zorunda kalabilirsiniz. Sizin güveninizi kazanmış ve sorumluluğunu alabildiğiniz ilişkilerde bu tutulma uzun vadeli dönüşümler yaşatabilir. Aksi halde karşınızdaki kişiye savaş açma, mücadele ve arkasından kopuşlar meydana gelebilir. Çok duygusal ve hassas olabileceğiniz bu dönemde karamsar ve depresif duygular hissedebilirsiniz.

Günlük işlerinizde bazı aksilikler, engellemeler olabileceği gibi, gizli ve açık rakiplerinizin size zarar verecek hamlelerine de maruz kalabilirsiniz. Sağlığınızın biraz daha hassas olabileceği, kronik sağlık sorunlarının artabileceği bir dönemdesiniz. Bu nedenle kendinize dikkat etmeniz, yoğun iş temposuna rağmen dinlenmeye zaman ayırmanız gerekebilir.

 (22 Mayıs – 21 Haziran) 

Akrep burcunda yaşanacak dolunay günlük hayatınız, rutinleriniz, sağlığınız, iş çevreniz, çalışma ortamınızda bazı dönüşümlere neden olabilir. Bir arkadaşınız, yardımcınız işten ayrılabilir, bir iş projesi sona erebilir veya çalışma koşullarında değişimler yaşayabilirsiniz. Genel olarak bu bölgede Satürn olacağından sorumluluklarınız artabilir ve kendinizi yorgun, karamsar hissedebilirsiniz. Kronik sağlık problemleri ortaya çıkabileceğinden, genel kontrollerinizi yaptırmanız daha doğru olacaktır. Evinizde beslediğiniz evcil hayvanınız ile ilgili bir sıkıntı oluşabilir veya ani bir masrafla karşılaşabilirsiniz.

Güneş Satürn karşıtlığı iş ve sorumluluklarınızın artacağını ve çok çalışacağınızı işaret ediyor. Ancak çalışmalarınızın karşılığını almakta zorlanabilir, bazı engellerle karşılaşabilirsiniz. Bu dönemde beslenmenize dikkat etmeli, yeteri kadar dinlenmeye vakit ayırabilmelisiniz. Günlük yaşamınızda bazı alışkanlıkları, bağımlılıkları değiştirmek ve hayatınızdan tamamen çıkarmak için daha kararlı ve sabırlı olabilirsiniz.

 ( 22 Haziran-22 Temmuz) 

Akrep burcundaki dolunay, duygusal ilişkilerinize, yaratıcı ve sanatsal faaliyetlerinize, çocuklarınızla ilgili kavramlara dikkat çekiyor. Bu alanlarda sorumluluklarınız artabilir ve duygusal olarak zorlanabilirsiniz. Özel hayatınız ve sosyal hayatınız arasında çekişmelerin yaşanabileceği bir dönem geçirebilirsiniz. Çocuklarınızın eğitimi, genel olarak yurtdışı, hukuk, medya ile ilgili kavramlarda destekleyici gelişmeler de söz konusu olabilir.

Bu tutulmayla birlikte özel, duygusal ilişkilerinizde ve çocuklarınızla ile ilgili yeni kararlar alabilirsiniz. Spekülatif piyasalar ve şans oyunları bu dönemde riskli olabilir. Maddi olarak sizi zorlayabilecek durumlardan uzak durmalı, tedbirli olmalısınız. Güneş Satürn karşıtlığı sorumluluklarınızı ihmal ettiğiniz takdirde, duygusal olarak zorlanabileceğinizi ve aile büyükleriyle çatışabileceğinizi işaret ediyor.

 (23 Temmuz – 23 Ağustos) 

Akrep burcunda yaşanacak dolunay ev, aile, ebeveynler ile ilgili konulara dikkat çekiyor. Ev veya mülk alımı, satımı, kiralama, taşınma gibi daha önceden başlayan bazı girişimler sonuçlanabilir. İhmal ettiğiniz sorumluluklarınız varsa onlarla yüzleşmeniz gerekebilir. Bir aile üyesinin sağlık problemi, yaşadığınız yer, eviniz ya da bir mülkle ilgili mücadele etmeniz gereken durumlar ortaya çıkabilir.

Yurtdışı, eğitim, hukuksal konularla ilgili üzerinizde baskı hissedebilirsiniz. Bu dönemde anlaşma, sözleşme yaparken ve imza atarken daha dikkatli olmalısınız. Yakın çevreniz, arkadaşlarınız ve uzman kişilerden alacağınız desteklerle olayları kontrol altına almanız mümkün görünüyor. Kariyer ve ev ile ilgili sorumluluklarınız artacağından kendinizi yorgun ve karamsar hissedebilirsiniz. Kendinize daha fazla zaman ayırarak, hoşlandığınız faaliyetlerle ilgilenmeye çalışın.

 (24 Ağustos - 22 Eylül) 

Akrep burcunda yaşanacak dolunay sizin yakın çevreniz, kardeşleriniz, eğitim, günlük iletişimleriniz ile ilgili alanda bazı dönüşümler meydana gelebilir. Medya, yayıncılık, yurt dışı, yüksek öğrenim, hukuksal konularda sorumluluklar almanız gerekebilir. Bazı girişimler için anlaşma, sözleşme ve imza atabilirsiniz. Bu dolunay iş veya özel amaçlı bir seyahat gündeme getirebilir. 

Dolunay ile kavuşan Satürn planlarınızda bazı gecikmeler ve ertelemelere neden olabilir. İhmal ettiğiniz sorumluluklarınız varsa onlarla yüzleşebilirsiniz. Bu dönemde iletişim cihazlarınız, bilgisayarınız, otomobilinizle ilgili bir arıza gündeme gelebilir. Gelişmesi mümkün olmayan kavramlarda bazı sonlanmaların yanı sıra fikirsel değişimler de yaşayabilirsiniz. Duygusal olarak da üzerinizde baskı hissedebileceğiniz bu dönemde maddi konularda risk almamalısınız. 

 (23 Eylül - 23 Ekim) 

Akrep burcunda yaşanacak dolunay maddi konularda sorumluluklarınızın artmasına ve ani harcamalara neden olabilir. Kazanç elde ettiğiniz kavramlarda bazı değişimler ve kısıtlamalar oluşabilir. Maddi kaynak ve kredi bulmak veya çevrenizden böyle taleplerle karşılaşmak duygusal olarak sizi zorlayabilir.

 Eş, ortak ve işbirliklerinde duygusal baskı ve kontrol dışı durumlarla karşılaşmanız mümkün. İlişkilerde özellikle maddi paylaşımlar beklentiler biraz daha ön planda olabilir. Bir mülk satışı veya mirastan gelebilecek destekle işinize ve kariyerinize yatırım da yapabilirsiniz.

 (24 Ekim - 22 Kasım ) 

Akrep burcunda yaşanacak dolunay sizin için önemli bir dönemi işaret ediyor. Burcunuzda ilerleyen Satürn hayatınızda yeni yapılandırmalar yapmanızı istiyor. Bu dolunayda kendiniz ve ilişkileriniz ile ilgili bazı sınavlarla karşılaşabilirsiniz. Gezegeniniz Mars’ın retro pozisyonda olması enerji ve motivasyonunuzu düşürüyor olabilir. Gizli düşmanlıklarla karşılaşabilir, ihmal ettiğiniz sorumluluklarınız ile yüz yüze gelebilirsiniz. Güçlü olmanız gereken bir dönemdesiniz. Yaşadıklarınız bazı ruhsal açılımlar ve farkındalıklar getirebilir.

Bazı ilişkileriniz sizin için sorun kaynağı oluyorsa onları hayatınızdan çıkarmanız gerekebilir. Bu dönemde hissedebileceğiniz duygusal baskı fiziksel sağlık problemlerine yol açabilir. Kazalar ve sakarlıklara da açık olduğunuz bu dönemde daha dikkatli olmaya çalışmalısınız. Kararlı ve güçlü olduğunuz takdirde bu ay tutulması uzun vadeli hayatınızı dönüşümler ve yapılandırmalar için önünüze önemli fırsatları da çıkarabilir. 

 (23 Kasım-21Aralık) 

Akrep burcunda yaşanacak dolunay iç dünyanız, bilinç altınız, ruhsal durumunuz, sağlığınız ile ilgili konulara dikkat çekiyor. Günlük hayatınız ve iş yaşamınızdaki sorumluluklarınızın artması sağlığınızı da biraz zorlayabilir. Bağışıklık sisteminiz zayıflayabilir; kendinizi yorgun ve karamsar hissedebilirsiniz. Bu ay tutulmasında bir gizli düşmanlıkla, hırsızlıkla karşılaşabilir, değerli bir eşyanızı da kaybedebilirsiniz. Daha dikkatli ve temkinli olmalısınız.

Bu tutulma döngüsünde kendinizi ve yaşamınızı daha fazla sorgulayabilir, günlük yaşamınız, iş hayatınız, sağlığınız ve maddi konularda yeni kararlar alabilir, dönüşümler yaşayabilirsiniz. Bir alışkanlık ve bağımlılıktan kurtulmak için bu dolunayın enerjilerinden yararlanabilirsiniz.

 (21 Aralık – 20 Ocak) 

Akrep burcunda yaşanacak dolunay arkadaşlarınız, ait olduğunuz sosyal gruplar, gelecek hedefleriniz, iş projeleriniz ile ilgili alanlarda bazı değişimleri gündeme getirebilir. Duygusal hayatınızdaki hızlı gelişmeler, maddi alanda hissettiğiniz yetersizlik duygusu karamsarlık yaratabilir. Yakın arkadaşlarınızdan biri ile ilgili zorlayıcı bir durum sizi dolaylı olarak etkileyebilir.

Mutsuz olduğunuz ve gelecek beklentisi olmayan bir ilişkiniz bu dönemde sona erebilir. Çocuklarınız ile ilgili sorumluluklarınız artabilir ya da ihmal ettiğiniz kavramlarla yüzleşebilirsiniz. Geçmişte yaşadığınız ilişki, anılar ve çocukluğunuza ait kavramlar üzerinize baskı yaratabilir. Ancak uzun vadede sizi olumlu etkileyecek bu tutulma döngüsünde kişisel olarak güçlü olduğunuzu ve yakın çevrenizin sizi desteklediğini unutmayın. 

 (21 Ocak – 18 Şubat) 

Akrep burcunda yaşanacak dolunay, kariyer ve iş hayatınıza dikkat çekiyor. Bu dönemde ihmal ettiğiniz kavramlar ve sorumluluklarınız ile yüzleşmeniz gerekebilir. Ebeveynler ve patronlarınızla olan ilişkilerinize dikkat etmeniz gerekiyor. Güç çekişmeleri ve stresli durumlar oluşabilir. Kariyer hayatınızda rahatsızlık duyduğunuz kavramlar varsa, bazı değişimler yaşamanız muhtemel görünüyor. İş yeri, ofis ve evinizle ilgili kısıtlayıcı durumlar oluşabileceği gibi, ebeveynlerinizden ve aile büyüklerinizden birinin sağlığı ile ilgili bazı zorlanmalar da ortaya çıkabilir.

Kariyeriniz ile ilgili ihmal ettiğiniz kavram yoksa ve iş hayatınızla özel hayatınız arasındaki dengeyi koruyabildiyseniz bu dolunay kariyerinizde yeni kapılar da açabilir. Arkadaşlarınızın, sevdiklerinizin ve çocuklarınızın destekleriyle moralinizi yüksek tutabilir, gelişmeleri rahatlıkla kontrol edebilirsiniz.

 (19 Şubat – 20 Mart) 

Akrep burcunda oluşacak dolunay, yurtdışı, seyahatler, medya, yayıncılık, yüksek öğrenim ve hukuksal konularda bazı sorumluluklarınız ve hatalarınızla yüzleşmek zorunda kalabilirsiniz. Gelecek ile ilgili projelerinizde ve hayat görüşlerinizde değişimler yaşayabilirsiniz. Eğer önceden bazı girişimlerde bulunduysanız dolunayla birlikte sonuç alabilirsiniz.

Bu dönemde hayatınızdaki iletişim trafiği çok artabilir, kısa ve uzun seyahatler yapabilirsiniz. Maddi konularda bazı baskılar hissetmeniz mümkün. Harcamalarınızı kontrol etmeli, riskli girişimlerden uzak durmalısınız.

Sevgilerimle

Astrolog Demet BALTACI