BIST 9.091
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,50
HABER /  GÜNCEL

Akıl almaz biber cinayeti! İkiz kızlar babalarının katil zanlısı

İSTANBUL'da eşi benzeri görülmemiş bir biber cinayeti davası görülüyor. İkiz kız kardeşler babalarının 'Bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçundan yargılanıyorlar. İşte şaşkına çeviren biber cinayeti;

Abone ol

KADIKÖY'de 21 Mayıs 2016 tarihinde evde yaşanan biber tartışması ölümle sonuçlandı. Biber yüzünden eşi ve kızları arasında yaşanan tartışmaya dahil olan baba Necati Timuçin, kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. İkiz kız kardeşler hakkında, "Bilinçli taksirle ölüme neden olmak" ve "Üst soya karşı basit yaralama" suçundan dava açıldı. 

BİBERLER BENİM KAVGASI : Olaydan sonra hazırlanan iddianameye göre anne Ayşe Nurten Timuçin, hizmetlileri Nesrin Gölbaşı'na yemeğe koyması için biberleri doğramasını istedi. Bu sırada mutfağa giren ikiz kız kardeşlerden Dilara Timuçin biberlerin Dilan Timuçin'e ait olduğunu söyleyerek kullanılmamasını istedi. Anne Nurten Timuçin de biberlerin eşi tarafından alındığını, parasının da eşi tarafından verildiğini savunarak biberlerin kullanılmasını istedi. 

BIÇAK KULLANDILAR İDDİASI : Biber tartışmasına Necati Timuçin ve Dilan Timuçin de dahil oldu. Necati Timuçin'in kızlarını kenara iterek eşi Nurten Timuçin'den uzaklaştırdığı sırada kızlar da babalarına vurmaya başladılar. Kızlar iddiaya göre babalarına tabak, çanak ve cam fırlattı. Dilara Timuçin kırık cam parçaları, Dilan da bıçakla babasının üzerine yürüdü. Dilan annesini sağ omuzundan bıçakladı. İddianamede bu kargaşa sırasında Necati Timuçin fenalaşarak yere düştü.  Bunun üzerine kız kardeşler babalarının kalp krizi geçirdiğini düşünerek saldırmayı bıraktılar ve ona kalp masajı yapmaya başladılar. 

ADLİ TIP: OLAYLA ÖLÜM ARASINDA BAĞLANTI VAR : Dosyaya gelen Adli Tıp Kurumu Raporu'nda yaşanan tartışma, sarf edilen efor ve alınan darbenin Necati Timuçin (64)'in stresinin kalbi tetiklediği belirtildi. Raporda, "Efor ve stresin tetiklediği ani kardiyak sonucu ölümün meydana gelmiş olduğu, olayla ölüm arasında tıbben illiyet bağı bulunduğu..." tespitine yer verildi. 

İddianamde Dilan Timuçin ve Dilara Timuçin'in, "Bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Dilan Timuçin için ayrıca, "Üst soya karşı basit yaralama" suçundan da 6 aydan 3 yıla hapis cezası istendi. 

Dosya İstanbul Anadolu 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Dün görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan ikiz kız kardeşler Dilan Timuçin ile Dilara Timuçin katıldı. Tartışma sırasında omzundan bıçakla yaralanan anne Ayşe Nurten Timuçin ve avukatı da katıldı.