BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,90
ALTIN 2.438,79
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'de Numan Kurtulmuş'a yeni görev

AK Parti'nin yeni Merkez Yürütme Kurulu'nda Genel Başkanvekilliğine Numan Kurtulmuş getirildi. Hayati Yazıcı ise Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkanlığı görevine getirildi.

Abone ol

AK Parti'de dün yapılan 6. Olağan Büyük Kurultay'da belirlenen MKYK üyeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya geldi. Parti Sözcülüğüne getirilen Ömer Çelik, yeni MYK listesi ve görev dağılımını açıkladı.

Ankara Spor Salonunda yapılan 6. Olağan Büyük Kurultayda belirlenen ve 50 kişiden olan MKYK üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün akşam AK Parti Genel Merkezinde bir araya geldi. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Kongresi'nin büyük bir coşkuyla yapıldığını söyledi.

Salonun içinde ve dışında son derece dinamik bir topluluk olduğunu belirten Çelik, her kongrenin bir yandan AK Parti'nin ilkelere dayanan geleneğinin sürdürülmesi açısından, diğer yandan da AK Parti'nin tazelenmesi, gücünün, enerjisinin yenilenmesi açısından çeşitli sentezler ortaya çıkardığını dile getirdi.

MKYK'den MYK çıktığını hatırlatan Çelik, Merkez Yürütme Kurulu'na ilişkin Genel Başkan Erdoğan'ın değerlendirdiği isimleri açıkladı. Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in yaptığı açıklamaya göre AK Parti yeni MYK'sı şöyle;

Numan Kurtulmuş Genel Başkan Vekili,
Fatih Şahin Genel Sekreter,
Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı Hayati Yazıcı,
Teşkilat Başkanlığı Erkan Kandemir,
Seçim İşleri Başkanlığı Ali İhsan Yavuz,
Tanıtım ve Medya Başkanlığı Mahir Ünal,
Dış İlişkiler Başkanlığı Cevdet Yılmaz,
Sosyal Politikalar Başkanlığı Fatma Betül Sayan Kaya,
Yerel Yönetimler Başkanlığı Mehmet Özhaseki,
Ekonomi İşleri Başkanlığı Lütfi Elvan,
Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı Jülide Sarıeroğlu,
Mali ve İdari İşler Başkanlığı Vedat Demiröz,
Ar-Ge Başkanlığı Hamza Dağ,
İnsan Hakları Başkanlığına Leyla Şahin Usta ve Çevre,
Şehir ve Kültür Başkanlığına Çiğdem Karaaslan,
Parti Sözcüsü Ömer Çelik.