BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

AK Parti ve üniversiteler; araştırma merkezleri, müzikoloji bölümleri…(2)

Eğitim bir bütündür ve çevreye yarar sağlamalıdır.

AK PARTİ’de dalgalanmalar var…

(1) B.Arınç, Kübra Par’a konuşmuş; “Sizi neden ve kim kurucu listesinden çıkardı” sorusuna ise, “Hepsi malum belli kişiler. Baş harflerini söylesem olur mu? Onlar kendilerini biliyorlar. Parti içindekiler de biliyor onların kim olduğunu. İsimlerini söylersem iyice küçülmüş olurlar. Beni yok etmek istediler, çünkü ben güçlü bir insanım” karşılığını vermiş. (Basından)

B.Arınç’a sormak istiyoruz;  Hala isim vermekten kaçınmanın amacı ne? O zaman niye söylüyorsunuz? Madem parti içindekiler biliyor, söyleyin bir kere daha küçülsünler!… Artık siyasette önde olmak değil, bir büyük olarak danışılmaktan zevk almalı, yerlerinizi gençlere bırakmalısınız…Yine de soruyoruz; kim onlar? AK parti içinde aktif görevdeler mi?

(2) AK Parti Grup Başkanvekili  Bülent Turan, attığı bir tweet’te aynen şunu yazmış: “AK Parti’nin son dönem en büyük talihsizliği, hiçbir resmi görevi olmadan, derinlikli hiçbir konuşma yapmadan ekran ekran koşturanlara parti adına konuşuyormuş gibi muamele edilmesi...” (Basından)

MV B.Turan, tabanda sevilen bir isim…Ancak, AK Parti içinden; bugüne kadar, ‘ey köşe yazarları;  bizim adımıza konuşmayın, yeter artık’ diye bir ses yükselmedi. Onlar; kaymağı sizin adınıza yediler ve sizlerde siyaseten bunlardan yararlandınız, veya onları kullandınız. Nihayet zararları görüldü, şimdi diyorsunuz ki; ‘bizden değiller, hataydı, talihsizlikti!’ Kusura bakmayın ama, biz, kaç yıldır süren bu hatanın, bilinçli olarak yapıldığını düşünüyoruz. Çünkü, bu yazarlarla/konuşanlarla  ilgili onlarca yazı(m) ve şikayet(im)  var…Görmemek mümkün değil(di)!...

(3) AK Parti tabanında sevilmeyenler arasında bulunan ve 17-25 Aralık sürecinde  “Bakara makara” sözleriyle ‘Bakara suresini’ alay konusu yaptığı iddia edilen, TBMM’deki oylamada alaycı zarf atışıyla resimlenen, eski bakan Egemen Bağış görevinden alınmıştı. Bağış; diğer eski bakanlar  ortada görünmezken, sürekli konuşmalara gidiyor, toplantılara katılıyor…Demek ki, partisi destekliyor ve AK Parti yöneticilerinin bilgisi var!...Kısa süre önce, Işıkçıların gazetesi olarak bilinen Türkiye Gazetesi’nde köşe yazarlığına başlamıştı… Son gelişmeyle Egemen Bağış KKTC vatandaşı oldu. Siyasette aktifken atandığı/görev aldığı;  İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliği ve İstanbul Aydın Üniversitesi, Batı Araştırmaları Merkezi ve Batı Platformu Başkanlığı görevleri devam ediyor..İlginç değil mi?!...

Bir önceki yazımıza devam ediyoruz…

Araştırma Merkezleri…

Üniversitelerde değişen bir durum yok. Her gün R.G.de bir araştırma merkezi yönetmeliği daha yayınlanıyor. Hala makam/destek için, işlevsiz araştırma merkezleri kuruluyor. Bir iş yapmayan, kampüslerde yer kaplayan, topluma yararı olmayan bu merkezler  kapatılmalı, işlevsel olanlar yoluna devam etmeli... Kurulan fakültelerde bir beraberlik/paylaşım v.b. yokken, üniversiteler  aynı adla  merkezler kuruyor, merkezlerin; birbirinden haberi yok, ortak bir projeleri yok, dolayısıyla ülkeye yararı da yok!.. https://www.internethaber.com/universiteler-arastirma-merkezlerinde-durum-ne-1225640y.htm Olmaz, bu akademik anlayış değil…

Müzikoloji Bölümleri...

Müzikolog arkadaşım Dr.Ayhan Sarı’dan aldığım bilgiye göre, ülkemizde müzikoloji bölümleri sayısı –aşağıda verilmiştir-  çok fazladır. Mezunların atamaları yapılamamaktadır, çünkü devlette böyle bir kadro yoktur. Sadece konservatuarlarda müzikoloji bölümlerinde istihdam imkanı vardır. Devlet korolarında olan müzikolog kadrolarına hala atama yapılmamış olup, bu görev, koro/topluluk müdürleri  tarafından yapılmaya çalışılmaktadır.

Ayrıca, müzikoloji bölümlerinin; müziğin hangi sorunlarını çözdüğü,  müzikoloji bölümleri mezunlarının; ne yaptıkları, ne ürettikleri ortada iken, bu çoğalma hayra alamet değildir. Müzikbilimleri ile müzikoloji birbirine yakın bilim dalları olup,  mezunlarına müzikolog denilmektedir.  Ancak, mezun olmakla müzikolog olunur mu? o da ayrı konudur!... https://www.internethaber.com/universite-konservatuarlarinda-2013-te-durum-nedir-1224965y.htm

(Bu arada, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğüne ve Dicle Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak “Sanat ve Tasarım Fakülteleri”  kuruldu.)

Müzikoloji  Bölümleri…

Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzikoloji Bölümü

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzikoloji Bölümü

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü

Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Müzik Bilimleri Anabilim Dalı

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü

Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Müzik Bilimleri Anabilim Dalı Doktora Programı

Gazi Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müzikoloji Bölümü

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Müzikoloji Bölümü

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Müzikoloji Ana Bilim Dalı

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müzikoloji Bölümü

İstanbul Teknik Üniversitesi Müzik İleri Araştırmalar Merkezi

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzikoloji Bölümü

Karadeniz Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzikoloji Bölümü

Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Müzik Bilimleri Anabilim Dalı

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Devlet Konservatuarı Genel Müzikoloji Anabilim Dalı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzikoloji Bölümü

Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Müzikoloji Anasanat Dalı

Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat  ve Tasarım Fakültesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü Duysal (Ses) Sanatları Anabilim  Dalı Müzikoloji Dalı

MÜJDE TRTR’DEN: “TRT Genel Müdürü  Eren, seneye TRT'nin 50. yaşını kutlayacaklarını belirterek, "2008'le birlikte TRT'nin kanal sayısı daha da artmaya başladı. Özellikle tematik kanal hareketlenmesiyle TRT de tematik kanallara yöneldi. TRT World'le dünyanın her yerine ulaşıyoruz. 2018'de 'TRT 2' adıyla açacağımız kültür içerikli kanalımızda da festival kuşakları, filmler, kültür sanat programları gibi işler yayınlanacak." diye konuştu.” (Basından) Geçtiğimiz yazıda vurgulamıştık. TRT’nin bu kararına çok sevindik, inşallah kkordinatörülüğede iyi bir isim seçilir ve  ülkemizdeki bu açık kapatılmış olur. Her türlü destek vermeye hazırız…

GÜNÜN TÜRKÜSÜ,  Musa Eroğlu ve Özlem Özdil’den

 Bugün dost yaralanmış
Yine gönlüm hoş değil
Her yanı parelenmiş
Yine gönlüm hoş değil

Dost hasreti zor imiş
Her dem ahu zar imiş
Dert adamı yer imiş
Yine gönlüm hoş değil

Akarsu'yum yansam da
Kül olup savrulsam da
Bazı bazı gülsem de
Yine gönlüm hoş değil