BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.310,05
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

AK Parti MHP ittifakında Adana ve Mersin iddiası

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere dair kulis yazdı. AK Parti'nin Mersin ve Adana'yı MHP'ye bırakabileceğini söyleyen Zeyrek, iki parti arasındaki yeni süreçte Numan Kurtulmuş ve Bekir Bozdağ'ın yer almayacağını ileri sürdü.

Abone ol

Deniz Zeyrek, "Yeni ittifak arayışında hangi iki isim dışlanacak?" başlığıyla yayımlanan yazısında dün AK Parti ile MHP arasında yeniden kurulması beklenen ittifakı değerlendirdi.

ERDOĞAN BU RİSKİ ORTADAN KALDIRMAK İÇİN DÜĞMEYE BASTI
"Yapılan anketlere göre muhalefet ittifak yapar ve MHP tek başına güçlü adaylar çıkarırsa AK Parti'nin İstanbul ve Ankara'yı kaybetme riski ortaya çıkıyordu" diyen Zeyrek, devamında "Erdoğan, bu riski ortadan kaldırmak için düğmeye bastı. Özhaseki'ye MHP'yle yeniden temasa geçme talimatı verdi. Kendisi de Bahçeli'yi davet etti. Bugün gerçekleşecek görüşmeden sonra Özhaseki ile MHP'li Sadir Durmaz'ın görüşmeleri başlayacak" ifadesini kullandı. Zeyrek, "Bahçeli istemediği için mi? Bir daha yol kazası yaşanmasın diye mi? Çözemedim ama yeni süreçte Numan Kurtulmuş ve Bekir Bozdağ devre dışı tutulacakmış" iddiasını ileri sürdü. 

Deniz Zeyrek ayrıca, AK Parti tarafının MHP'den İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday göstermeme kararını yeniden hayata geçirmesini isteyeceğini söyledi. "Etimesgut'ta bir açılışta yaptığı konuşmada Mersin, Adana, Manisa başta olmak üzere mevcut belediyeleri kaybetmek istemediğini ortaya koyan Bahçeli, bu kez görüşmeye ittifak satrancından zaferle çıkmış, oylarını artırmış bir şekilde daha güçlü girecek ve bu üç ilde aday gösterilmemesini isteyecek" ifadesini kullanan Zeyrek, şöyle devam etti:

"Daha önce "biz o şehirlerde nasıl aday göstermeyiz" diyen AK Partililer bu kez İstanbul ve Ankara için Mersin ve Adana'dan vazgeçilebileceğini konuşmaya başladı. Buna karşılık, İzmir için Manisa'dan vazgeçilmesi beklenmiyor."