BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

AK Parti-MHP ittifakı bitiyor mu? Mehmet Acet yazdı

AK Parti MHP ittifakı zora mı girdi? Yerel seçimler öncesi merak edilen soruya ilişkin hükümete yakın yazarlardan Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet dikktat çeken biryazı kaleme aldı.

Abone ol

AK Parti MHP ittifakı sona mı eriyor? Bahçeli İstanbul'da aday çıkarmayacaklarını buna karşılık kendilerini güçlü olduğu illerden aynı jesti AK Parti'den beklediğini söyledi. AK Parti sözcüsü Ömer Çelik'ten "Ak Parti her yerde seçimlere girecektir." açıklaması geldi. Benzer sözleri Cumhurbaşkanı Erdoğan da kullandı.

Peki bundan sonra ne olur? Bugüne kadar başarıyla yürütülen Cumhur ittifakı yerel seçimler öncesi dağılacak mı? AK Parti'ye yakın yazarlardan Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, konuya ilişkin bugün dikkat çeken bir yazıya imza attı.

GÖRÜŞ AYRLIKLARI İTTİFAKIN BOZULMASINA KADAR GİDER Mİ?
"(...)MHP, seçim vaadi de olan af tasarısını Meclis gündemine getirmeye hazırlanırken, Ak Parti bu konuya sıcak bakmadığını birden fazla kere deklare etti.

Açıklamalar herkesin anlayabileceği netlikte olduğu için konu Meclis gündemine geldiğinde, Ak Parti milletvekillerinin tasarıya destek vermeleri beklenmiyor.

Bahçeli son açıklamalarında Katar’ın hibe ettiği uçağın derhal iade edilmesi gerektiğini dile getirirken Ak Parti yetkilileri “Aynı görüşte değiliz” mesajları verdi.

Şu an için iki taraf da “İki ayrı partiyiz” vurgusu eşliğinde bu meselelerin ittifak sürecinden bağımsız biçimde değerlendirilmesi gerektiği mesajını veriyorlar. Yani her konuda aynı görüşte olmasak da cumhur ittifakının arkasındayız denilmiş oluyor. Nihayetinde bugün için şu kadarını söyleyebiliyoruz:

Aralarda başka kırılmalar olmazsa eğer, ileri bir tarihte yapılması beklenen yeni bir Erdoğan/Bahçeli buluşmasıyla yerel seçimler için ittifak kapısı aralanabilir.

Ki, böyle bir görüşmenin yapılması bile, oradan yeni bir ittifak kararının çıkma ihtimalini güçlendirecektir. Ama düne kadar daha garantili görünen yerel seçim ittifakı meselesinin bugün için ihtimaller seviyesine gerilemiş olduğunu da not etmiş olalım."

Mehmet Acet'in yazısının tamamı