BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.306,93
HABER /  POLİTİKA

AK Parti grup yönetimi belli oldu! Meclis tarihinde bir ilk yaşandı!

AK Parti Meclis Grup yönetimi belli oldu. AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Cumhuriyet tarihi boyunca Meclis İdare Amirliğine seçilen ilk kadın milletvekili oldu.

Abone ol

AK Parti, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında grup toplantısını yaptı. Ardından ise kapalı grup toplantısına geçildi. Bu bölümde TBMM Başkanlık Divanı üyeleri ve Grup Yönetimi belli oldu. Buna göre TBMM Başkanvekilleri Ahmet Aydın ve Ayşenur Bahçekapılı görevine devam ediyor.

Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Amasya Milletvekili Naci Bostancı, Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, yeni dönemde de Grup Başkanvekili olarak görevlerini sürdürecek.

AK Parti grubunda AK Parti'yi temsilcisi olarak Meclis İdare Amirliği yapacak isimler de belirlendi. 26. Dönem AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, TBMM İdari Amirliğine seçildi.

TBMM'de ‘İdari Amirlik’ görevi için bugün yapılan seçimde AK Parti’de Ahmet Gündoğdu, Salim Uslu, Orhan Karasayar ve Ceyda Bölünmez Çankırı çarşaf listeyle TBMM ‘İdari Amirliği’ne aday gösterildi. 

CUMHURİYET TARİHİNDE İLK OLDU

Türkiye Büyük Millet Meclisi ‘İdari Amirliği’ seçimde 295 oy kullanıldı. Kullanılan 295 oyların tamamını alan AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, milletvekilliğinin ilk döneminde Meclis İdare Amirliğine seçilen ilk milletvekili olma özelliğinin yanında Cumhuriyet tarihi boyunca bu göreve getirilen ilk bayan milletvekili olma onurunu da yaşamış oldu.

KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, kendisine tevdi edilen yeni göreviyle ilgili yaptığı açıklamada “Verilen her türlü görevi eksiksiz yerine getireceğimizi ve davamızı ileriye taşımak için gece gündüz azimle ve kararlılıkla çalışacağımıza kimsenin şüphesi olmasın. Gerek Ülkemizi, gerek Mardinimizi, 2023 ve 2071 Hedefine hazır hale getirmek için durmak yok yola devam diyoruz. Ben tekrar bizi bu göreve layık gören ve kullandıkları oylarıyla desteklerini bizlerden esirgemeyen Milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.