BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Hakan'dan Merkez Bankası tepkisi! Şimdi susun ve...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'faiz arttırımı konusuda fikrim aynı' açıklamasından dakikalar sonra Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz oranını yüzde 17,75’ten yüzde 24’e çıkardı. Bu duruma danışıklı dövüş diyenlere Ahmet Hakan'dan sert tepki geldi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına rağmen Merkez Bankası'nın faiz arttırması tartışmalara neden oldu. Yaşananların danışıklı dövüş olduğunu iddia edenlere tepki gösteren gazeteci Ahmet Hakan, "Şimdi susun ve 'Sayın Bağımsız Merkez Bankası' diyerek ceketlerinizi ilikleyin bakalım" diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'faiz arttırımı konusuda fikrim aynı' açıklamasına rağmen, dakikalar sonra Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz oranını yüzde 17,75’ten yüzde 24’e çıkardı. Faiz arttırımı kararıyla dolar bir ara 6,03’e kadar geriledi.

DANIŞIKLI DÖVÜŞ YORUMU YAPILINCA...Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası'nı eleştirdiği konuşmanın ardından, faiz arttırımına gidilmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Bir kesim Merkez Bankası'nın bağımsız olduğunu ve kararı kendisinin aldığını savunurken, bir kesim de yaşananların danışıklı dövüş olduğunu savunuyor.

ÇOKBİLMİŞLER MADEM ÖYLE NEDEN DOLARA ÇULLANDINIZ: Yaşanan tartışmalara Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan da katıldı. "'Merkez Bankası Erdoğan'a rağmen faiz arttıramaz' diyerek dolara çullananlar, bu sefer de... 'Ama bu danışıklı dövüş... Merkez Bankası tabii ki Erdoğan'ın onayıyla arttırmıştır faizi... Erdoğan milletin gazını almak için yaptı o faiz karşıtı çıkışı' falan diyerek tornistan yapmaya başladılar." ifadelerini kullanan Hakan, "Madem danışıklı dövüştü a be çokbilmişler, o zaman ne diye dolara çullandınız ki?" diye sordu.

ŞİMDİ SUSUN ÇEKETLERİNİZİ İLİKLEYİN: Merkez Bankası'nın bağımsız bir kuruluş olduğunun altını çizen Hakan, eleştirilere sitem ederek "Şimdi susun ve 'Sayın Bağımsız Merkez Bankası' diyerek ceketlerinizi ilikleyin bakalım." diye yazdı.

Merkez Bankası faiz kararı için kim ne manşet attı?

Merkez Bankası faizi 625 puan artırdı dolar ne olur? Faiz açıklaması