BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,31
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Hakan 3. havalimanı için isim önerdi

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, İstanbul'da 29 Ekim'de açılması planlanan yeni havaalanının isminin, 'Mustafa Kemal' olması gerektiğini savundu.

Abone ol

Habertürk yazarı Sevilay Yılman'ın hafta sonu twitter hesabından "“Biraz önce güvenilir bir haber kaynağımdan İstanbul da yapımı devam eden yeni, yani 3.havalimanının adının kesin olarak Abdülhamit Han olduğunu öğrendim. Yani bundan sonra #üçüncühavalimanı değil, #abdülhamidhanairport diyeceğiz” diye." diye yazdı.

Hürriyet gazetesi yazarı Sevilay Yılman'ın Üçüncü Havalimanı'na 'Abdülhamit Han' isminin verileceği iddiasını köşe yazısında değerlendirdi.

Hakan, "Yeni havaalanının adı 'Mustafa Kemal' olsun" başlığıyla yayımlanan yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milletimizin Gazi’ye hürmeti sonsuzdur. Milletimizin Mustafa’ya saygısında en küçük bir tereddüt yoktur. Milletimizin Kemal’le de en küçük bir sorunu bulunmuyordur. Milletimizin soyadı olarak kendisine verdiği Atatürk konusunda da hiçbir sıkıntısı olmadığı gayet iyi biliyoruz" ifadesini hatırlattı. 

"Madem Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Erdoğan’ın da vurguladığı gibi milletimizin gözbebeğidir" diyen Hakan, şöyle devam etti: 

"Yenisinin bir farkı olmalı"
"O halde İstanbul’a yapılan yeni havaalanına onun adının verilmesi çok daha münasip olacaktır. 'Ama eskisinin adı Atatürk Havaalanı’ydı. Yenisinin bir farkı olmalı. Yenisini eskisinden ayırt etmek açısından bu farklılık şart' falan diye itiraz edilirse, o zaman 'Mustafa Kemal Havaalanı' olsun. Madem Mustafa milletimizin Mustafa’sı, madem Kemal milletimizin Kemal’i, madem havaalanı milletimizin havaalanı; e niye duruyoruz ki?"

3. Havalimanı ulaşım ücretleri ve durakları belli oldu